Hætteklædte mænd overfaldt 33-årig med hammer
Politiet kender endnu ikke motivet bag det grove overfald. Foto: Colourbox
De to gerningsmænd, der sent mandag trængte ind i en mands hjem og gik løs på ham med kniv og kølle, bar hætter.

Et usædvanligt og grimt overfald.

Sådan beskriver efterforskningsleder ved Københavns Politi, Tommy Keil, det overfald, som en 33-årig mand var udsat for i eget hjem mandag aften.

Lidt efter klokken 22.00 sparkede to gerningsmænd døren ind til mandens lejlighed på Dalslandsgade på Amager i København.

"Her bliver han sparket, slået med en hammer og stukket med en kniv," fortæller efterforskningsleder og understreger, at de to gerningsmænd må have haft onde hensigter.

"Der er ikke nogen, der har lagt hindringer for, at det ikke skulle blive alvorligt, når man kommer med både en hammer og kølle og stikker forurettede ned."

Offeret blev hurtigt efter overfaldet kørt på Rigshospitalets Traumecenter, og hans tilstand er i dag uden for livsfare og så stabil, at politiet har afhørt ham.

Det er dog begrænset, hvad politiet har af signalement af gerningsmændene.

"De var maskeret med nogle hætter, så forurettede har haft svært ved at se dem, og det samme har de beboere i opgangen, der åbnede deres døre, da de hørte gerningsmændene stikke af," siger Tommy Keil.

Selve overfaldet varede under et kvarter.

Foreløbig har politiet ingen formodninger om, at der blev stjålet noget fra manden, og meget tyder på, at overfaldet var målrettet, bekræfter efterforskningslederen.

"Sådan ser jeg det også, men hvad der egentlig ligger bag, det har vi ikke fundet ud af på nuværende tidspunkt. Det vil efterforskningen vise," siger Tommy Keil, der melder, at politiet foreløbig ønsker at holde alle spor af gerningsmændene tæt på kroppen.