Franske kys skal afløse videovold
Smækkys · Et par kærlige franskmænd har fundet en afløser til det voldelige mobilfænomen ’happy slapping’. ’Streetkiss’, hedder det, og i stedet for at slå skal man kysse

Kys og optag. Sådan lyder den simple opskrift på et nyt fransk fænomen. Det går ud på, at man kysser en vildt fremmed på gaden og optager det med sin mobiltelefon.

Trenden hedder streetkissing og er startet af en gruppe franske aktivister. De ser deres initiativ som et alternativ til det voldelige Happy Slapping, der går ud på at dele håndmadder, ørefigner og stokkeslag ud til tilfældige mennesker på gaden, imens man optager det. På deres hjemmeside streetkissing.com ligger en række af deres bedste kys som små videofilm. Selvom projektet kun er et par måneder gammelt, har de to fyre bag projektet været vidt omkring. Til foredrag, på museum, i banken og på gaderne. Hvor som helst kan en franskmand dukke op og levere et smækkys på kinden.

De nye buddhister

Fænomenet er vokset med kometfart i Frankrig, og er nu begyndt at brede sig til resten af Europa. Det startede som et internetfænomen på videoportalen youtube.com, hvor franskmændene har lagt deres første kys ud. Nu har de fået deres egen hjemmeside og tusindvis af fans i hele verden, der gør dem kunsten efter.

»Vores koncept tager udgangspunkt i grænseløs og sindssyg forelskelse i alt levende. Intens kærlighed. Inderlig kærlighed. Vi er buddhister af det nye årtusinde,« fortæller skaberne bag konceptet på streetkiss’ MySpace-side. Her beskriver de også malerisk, hvordan konceptet startede:

»Der var engang to almindelige drenge, Milon og Titi. Simple og uskyldige, men oversvømmet af kærlighed. En kærlighed som de ville have maksimal udnyttelse af. Begge var de amatører i henholdsvis fotografi og grafisk design og ville lave et modsvar til denne fjendtlige verden. Derfor kom de til den banale konklusion: at oversvømme verden med deres kærlighed. Og hvordan gør man det? Med kys, naturligvis.«

Kyssene er allerede foreviget overalt på nettet, og en helt række kys kan ses på youtube.com og på streetkiss.com. Før du aner det, er du selv blevet kysset.