Forsvarer: Drabstiltalt veteran er ikke længere farlig

Tidligere soldat, der anklages for dobbeltdrab med økse, er ifølge forsvarer velmedicineret og ufarlig.
En østjysk krigsveteran, der er tiltalt for dobbeltdrab, skal ifølge anklageren idømmes en tidsubestemt anbringelse på en særligt sikret institution. Det er ikke nødvendigt, lyder det fra den tiltaltes forsvarer. Manden er i behandling for sin psykiske sygdom og derfor ikke længere farlig, siger forsvarsadvokat Mikkel Nielsen.
En østjysk krigsveteran, der er tiltalt for dobbeltdrab, skal ifølge anklageren idømmes en tidsubestemt anbringelse på en særligt sikret institution. Det er ikke nødvendigt, lyder det fra den tiltaltes forsvarer. Manden er i behandling for sin psykiske sygdom og derfor ikke længere farlig, siger forsvarsadvokat Mikkel Nielsen. Foto: David Ademas/Photopqr/ouest France

En 41-årige krigsveteran, der er anklaget for at slå sine forældre ihjel med adskillige slag fra en økse, er ikke længere farlig.

Det vurderer mandens forsvarer Mikkel Nielsen.

- Det er sket meget siden juli sidste år, og min personlige opfattelse er, at han ikke længere udgør nogen større fare, siger forsvareren til Ritzau.

Anklagemyndigheden har derimod en anden opfattelse og mener, at den tiltalte bør idømmes en tidsubestemt anbringelse på en særligt sikret institution.

Den tiltalte har siddet fængslet siden juli sidste år, da han blev anholdt i sine forældres bil nær Vejle.

I bilen fandt politiet ligene af den tiltaltes forældre. De var pakket ind i plastikposer og dækket med tæpper.

Den tiltalte har i retten forklaret, at han var stærkt psykotisk og handlede i nødværge, da han greb en økse og slog forældrene ihjel sidste sommer.

Han har forklaret, at han følte, at forældrene blandede sig for meget i hans liv og var sur over, at moren tidligere havde fået ham tvangsindlagt til psykiatrisk behandling.

- Grunden til, at han påstår nødværge er, at han var i en situation, hvor han følte, at han var nødt til at begå fysisk vold for at forsvare sig selv, siger Mikkel Nielsen.

Veteranen, der har været udsendt som soldat i Bosnien og Kosovo i perioden fra 1997 til 1999, har siddet varetægtsfængslet på en særlig sikret institution i godt et år.

Her har han fået antipsykotisk medicin og har ifølge sin forsvarer ikke givet anledning til problemer eller konflikter.

I retten har den tiltalte talt med skælvende stemme og flere gange fældet en tåre under sin forklaring.

- Han har det rigtig dårligt. Lægeerklæringer siger, at han har været sindssyg i gerningsøjeblikket.

- Og det er som om, at han vågner op fra psykosen og nu bliver konfronteret med realiteterne om, hvad der er sket, siger Mikkel Nielsen.

Sikkerheden om den tiltalte er massiv i Retten i Randers, hvor et nævningeting med tre dommere og seks nævninger behandler sagen.

Tre bevæbnede betjente omgiver den tiltalte, som i pauserne iføres strips om hænderne.

Der er afsat fem dage til sagens behandling.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.