For meget mælk kan give kvinder kræft
En halv liter mælk svarer til omkring to glas. Foto: www.colourbox.com
Ifølge ny dansk forskning har kvinder, der drikker for meget mælk, risiko for æggestokkræft.

Kvinder, der drikker rigtig meget mælk, bør overveje at holde lidt igen.

For hvis kvinder drikker en halv liter mælk eller andre mælkeprodukter dagligt, fordobler de deres risiko for at få kræft i æggestokkene - sammenlignet med kvinder, der aldrig drikker mælk eller kun drikker meget lidt. Det skriver BT.

Undersøgelsen fra Kræftens Bekæmpelses Center for Kræftforskning er baseret på 2.118 danske kvinder i alderen 35-79 år og bliver publiceret i det internationale videnskabstidskrift 'Acta Oncologica'.

- Vores undersøgelse viser, at indholdet af mælkesukker - laktose - er vigtigt, mens der ikke er nogen sammenhæng mellem indtaget af kalk og risikoen for æggestokkræft, siger forsker Mette Tuxen Faber ifølge BT til foreningens nyhedsbrev.

Derfor har forskerne ikke nogen sikker forklaring på den øgede kræftrisiko. Og de er stadig uenige om, hvorvidt det har betydning, hvilken type mælk der er tale om.

Forskerne understreger også, at andre vigtige faktorer i forhold til den frygtede sygdom også spiller en rolle. Blandt andet har forskning vist, at æggestokkræft til dels kan være arvelig. Og at hormonbehandling i overgangsalderen kan øge risikoen.

Kilde: BT