Kræftsyg kaldt til jobsamtale: Må bruge ble
"Jeg vil bare sige, at der heller ikke er nogen, der bliver raske af at miste deres sygedagpenge," lyder det fra Johnny Larsen. Mette Lauth
Johnny Larsen, kræftramt og uden sygedagpenge, har fået brev fra beskæftigelsesminister Mette Frederiksen

Om det er truslen om, at Johnny Larsen lægger et nøgenbillede af sig selv på sin blog, der har fået beskæftigelsesministeren til tasterne, ved ingen.

Læs om Johnny Larsens nøgen-trussel her på hans blog

I hvert fald har Avisen.dks 60-årige blogger nu fået brev fra Mette Frederiksen, som han har forsøgt at råbe op gennem over en måned.

"Hun ser ud til at have sat sig ind i min sag"

Han har både i et åbent brev til politikerne og på sin blog krævet svar på, hvad der skal blive af ham og de over 6.000 andre syge, der ryger ud over kanten af sygedagpengene, og derfor må leve af enten kontanthjælp eller i værste fald ingen indtægt, mens deres sygdom står på.

"Hun ser ud til at have sat sig ind i min sag og læst nogle af mine blogindlæg. Det er jeg glad for, men jeg giver ikke så meget for løfterne. Enten vil man hjælpe de syge, eller også vil man ikke. Så er den ikke længere," siger Johnny Larsen.

Brevet fra beskæftigelsesministeren har Johnny Larsen sendt videre til Avisen.dk.

Mette F. : Ingen syge skal miste forsørgelsesgrundlaget

Mette Frederiksen skriver i sit brev til Johnny Larsen:

"Ingen skal - som du har oplevet - miste forsørgelsesgrundlaget, mens man er syg. Men samtidig er der ingen, der bliver raske af at være på sygedagpenge i en alt for lang periode."

"Men til det vil jeg bare sige, at der heller ikke er nogen, der bliver raske af at miste deres sygedagpenge," siger Johnny Larsen, der samtidig med at han blev indlagt på Rigshospitalet mistede retten til sygedagpenge.

Johnny Larsen har nu fået tildelt kontanthjælp. Det kan han få, fordi han er så 'heldig', at han ikke er gift med sin kæreste.

Til jobsamtale med ble

Men trods den stærke sympati fra beskæftigelsesministeren, fortsætter Johnnys sag i det kommunale system.

Han har nu fået brev fra Faxe kommune om at komme til jobsamtale fredag den 28. september, hvor de skal tale om hans jobsøgning og muligheder for uddannelse.

Det kan godt blive en svær samtale at møde op til for Johnny Larsen. Han går nemlig med ble efter operationen for prostata-kræft den 3. september.

"Jeg har smerter og kan ikke sove. Jeg er så træt. Jeg tror, det er et standardbrev, men hvorfor sender de det? De ved, at jeg er syg - de ved alt, hvad der står, vi skal tale om," siger Johnny Larsen.

Det gode er, at lægerne mener, kræften ikke har bredt sig, og at de har fjernet det hele.

Om Johnny Larsen

 

  • Johnny Larsen er 60 år. Han har arbejdet fuld tid, siden han var 14 år som alt fra arbejdsdreng til havnearbejder og blev senere uddannet journalist.
  • I 2010 blev han fyret på grund af sygdom. Nu har han også fået kræft. Hans sygedagpenge stoppede, samme dag, som han begyndte i kræftbehandling.
  • Johnny Larsen har været blogger på Avisen.dk siden marts. Se hans blog her