Første gang i 12 år øger Konservative medlemstallet
Partiformand Søren Pape Poulsen kan glæde sig over flere medlemmer, før han i weekenden møder det konservative bagland ved partiets landsråd i København. Foto: Asger Ladefoged/scanpix//Scanpix
Der er kommet 400 flere medlemmer, siden De Konservative 28. november 2016 gik med i trekløverregeringen.

Stadig flere melder sig under fanerne i Det Konservative Folkeparti. Det er partiets største fremgang siden 1985, da statsminister Poul Schlüter (K) ledte firkløver-regeringen.

Det skriver Altinget.

Partiet har således fået 400 nye medlemmer, siden De Konservative 28. november 2016 gik med i trekløverregeringen. Nu har Liste C 9750 medlemmer før sit landsråd i weekenden.

Det oplyser partiet.

Bortset fra en lille fremgang fra 2004 til 2005 må partiet se over 30 år tilbage efter den seneste vækst i medlemstallet.

- Jeg er naturligvis jublende lykkelig. Vi bryder en historisk stime med færre medlemmer, siger De Konservatives gruppeformand, Mette Abildgaard.

I 2016 var partiet for første gang nogensinde under 10.000 medlemmer.

Mette Abildgaard finder det ikke mærkeligt, at flere vil være med, efter at partiet er gået i regering.

- Jeg tror, K-vælgerne vil se resultater og ikke ramasjang. De ved godt, vi ikke kan få alt vores politik igennem i en regering, men de ser samtidig, at vi gør en forskel og vil støtte op, siger Mette Abildgaard.

- Var vi et fodboldhold, var vi nok de nye oprykkere i Superligaen, der lidt er noget spændende ved.

Mette Abildgaard er valgt i Nordsjælland. Hun ringer til hvert nyt partimedlem fra regionen.

- De fortæller, at de synes, vi tager ansvar og har en god formand og justitsminister i Søren Pape Poulsen. De har særligt lagt mærke til hans markeringer i bandekonflikten, siger Mette Abilgaard.

- Flere er begyndt at få øjnene op for, hvad han kan. Det har vi i Konservative vidst længe, men nu når det også længere ud.

Det Konservative Folkeparti holder i weekenden landsråd i Tivoli Congress Center i København.

/ritzau/