Fødevarestyrelsen advarer mod salmonella-kød

Flere danske butikker har solgt kalkunbryst, der indeholder salmonella.
Bakterierne angriber mave-tarmkanalen. I alvorligere tilfælde kan den gå over i lymfesystemet og i blodbanen.
Bakterierne angriber mave-tarmkanalen. I alvorligere tilfælde kan den gå over i lymfesystemet og i blodbanen. Foto: Colourbox

Hvis du drømmer om at servere et stykke saftigt kalkunbryst i den kommende tid, er det en god idé lige at tjekke pakken, inden du stikker gaflen i kræet.

Fødevarestyrelsen trækker nemlig nu et parti kalkunbryst tilbage, da der er fundet salmonella i produktet.

Det drejer sig om pakker af brystkødet på 900 gram, som er solgt i Kvickly, SuperBrugsen, Irma, Fakta og Daglig Brugsen.

Kalkunkødets holdbarhedsdato var til den 5. november, og den er derfor overskredet. Hvis man har varen liggende i fryseren, lyder rådet fra Fødevarestyrelsen enten at kassere varen eller levere den tilbage til butikken, hvor den er købt.

Hvis man allerede har sat tænderne i omtalte parti af fjerkræ, er det med at håbe på, at det var ordentligt varmebehandlet og gennemstegt. Hvis ikke, kan der opstå en infektion med salmonella. Her er symptomer på infektion diarré, kvalme, mavesmerter, feber og opkast.

Producenten bag de pågældende pakker er Newdan Food Trading, hvilket fremgår af pakkerne.

Salmonella-bakterierne angriber alle aldersgrupper og begge køn. Personer, der i forvejen er svækkede, såsom syge, børn og ældre mennesker vil være væsentlig mere udsatte for alvorlige infektioner end andre.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.