Fodboldstjernes familie kidnappet
Det er ikke altid nemt at være en succesfuld fodboldspiller med en kæmpe løncheck. Der er også en bagside af medaljen.

Pressen er altid klar med kameraerne - også uden for banen. Man kan risikerer dødstrusler og forventningerne fra fans’ne er ofte tårnhøje. Men værst af alt er, når ens succes kommer til at gå ud over venner og familie.

Det måtte Espanyol-spilleren Jonata sande, da hans far blev kidnappet i sidste uge med det formål at vriste nogle løsepenge ud af fodboldstjernen. En uge blev faderen holdt som fange i hjemlandet Brasilien. Heldigvis skulle han nu være leveret helskindet tilbage i tide til at fejre julen i familiens skød. Hvorvidt Jonata først måtte gøre et væsentligt indhug på bankkontoen står dog hen i det uvisse.

Ikke første gang at fodboldspilleres familie kidnappes

Det er ikke første gang, at højtbetalte fodboldstjerner får deres familiemedlemmer kidnappet for løsepenge. Blandt andet blev Milan-angriberen Ficardo Olivieres søster kidnappet i oktober, mens Fabiano og Rogerio sidste år fik deres mødre kidnappet.

Løsepenge kan dog næppe være grunden til, at den canadiske skiskytte Myriam Bédard nu mistænkes for at have kidnappet sin egen datter, 11-årige Maude. Skiskytten, der vandt en række medaljer ved OL i 1994, skulle ifølge Aftonbladet have taget datteren med til USA sammen med sin nye mand i oktober, og siden har ingen set datteren. Heller ikke hendes biologiske far, som tilbage i Canada nu har indgivet politianmeldelse. Efterforskningen skal afsløre, hvad der er blevet af den 11 år gamle pige.