Flere ansatte arbejder helt alene
Besparelser i kommuner og regioner betyder, at de ansatte arbejder mere alene. Colourbox
Mange ansatte arbejder mere alene, viser nye tal blandt FOA's medlemmer.

Besparelser i kommuner og regioner betyder, at de ansatte arbejder mere alene, skriver Fagbladet FOA med baggrund i en undersøgelse blandt FOAs medlemmer, som lidt over 2000 medlemmer har deltaget i.

Selv på psykiatri-området, hvor der de senere år har været en række meget voldelige hændelser, nogle med dødelig udgang, står hver fjerde ansatte mere alene med opgaverne på grund af nedskæringer. Og næsten halvdelen af de ansatte med alene-arbejde har måttet løse konfliktsituationer uden hjælp fra andre.

På landets plejecentre er der sket en tilsvarende stigning, som i tre ud af fire tilfælde skyldes, at sparekniven har været i brug.
"Den udvikling vil FOA have stoppet. Vi ønsker et egentligt forbud mod alene-arbejde, når der er risiko for vold, men alene-arbejde handler også om mangel på støtte, hjælp og anerkendelse fra kolleger og ledelse," siger forbundssekretær Inger Bolwinkel.

På et plejecenter i Aarhus Kommune er nattevagt Mie Svenningsen alene med 60 svage ældre fordelt på tre etager, og hun kan få mere end 100 opkald i løbet af vagt.
"Det kan godt blive lidt kaotisk. Nogle beboere må vente så længe på mig, at de bliver urolige, og jeg må indimellem springe bleskift over," siger Mie Svenningsen.