Feriekonto svømmer i uafhentede feriepenge
Måske er du en af de mange danskere der kan få lidt ekstra at snolde for i ferien Foto: Colourbox.dk
FerieKonto råber op til de sløve danskere: Hæv nu jeres penge!

Måske har du også penge til gode til lidt ekstra feriehygge? Der står millioner af gode danske kroner hos Feriekonto og venter på, at deres ejermænd gør krav på dem.

Sidste år glemte rigtig mange danskere at inkassere deres feriepenge. 78 millioner kr. blev derfor overført til Arbejdsmarkedets Feriefond. Det er endnu flere end året før, hvor 58 millioner kr. blev overført til Feriefonden.

En stor del af de uafhentede feriepenge skyldes ifølge Sanne Molin, souschef i Pensionsstyrelsens Feriekontor, at deres ejermænd i løbet af ferieåret har modtaget overførselsindkomst, såsom kontanthjælp eller dagpenge fra deres A-kasse.

"Feriepengene bliver modregnet i disse ydelser, og derfor er der mange, som det simpelthen ikke kan betale sig for at inkassere feriepengene," siger Sanne Molin, "og så er der selvfølgelig nogle, der bare glemmer det", fortsætter hun.

"Feriekonto gør rigtig meget for at gøre folk opmærksom på deres uafhentede feriepenge," forklarer Sanne Molin, og fortæller, at Feriekonto både i slutningen af marts og igen her i juni måned har sendt påmindelser ud til dem, som ikke har fået feriepengene for ferieåret 1.maj 2010 - 30.april 2011 udbetalt.

Men fortvivl ikke, hvis du endnu ikke har scoret dine feriepenge.

I perioden 1. maj til 30. september 2011 er det muligt at få udbetalt feriepenge for den femte ferieuge, hvis man har optjent fem ugers ferie, men kun afholdt fire ugers ferie.

I op til tre år efter ferieårets udløb er det desuden stadig muligt at få udbetalt pengene for den ferie, du har afholdt. Så det kan godt betale sig at rode flyttekasserne på loftet igennem en ekstra gang, hvis du mener, at du har feriepenge til gode.