Fem skuddrab på halvanden måned ryster Malmø
Drabsstedet i Rosengården i Malmø, hvor en blot 15-årig dreng lige efter midnat nytårsaften blev myrdet af flere skud. Gerningsmanden er stadig på fri fod. Foto: Johan Nilsson / Scanpix / AP / POLFOTO
En eller flere gerningsmænd skød og dræbte en 55-årig mand tirsdag formiddag i den svenske by. Han er femte skudoffer siden 24. november.

En 55-årig mand er tirsdag formiddag blevet skudt og dræbt på åben gade i Malmø.

Mordet fandt sted ude foran en videobutik på Kantatgaden i Lindängen, skriver lokalavisen skanskan.se. Gerningsmanden eller -mændene er endnu ikke fundet.

Det uhyggelige skuddrab ryster Sverige, hvor man i netop Malmø på blot halvanden måned har oplevet, at fem mennesker er blevet slået ihjel.

Blandt andet nytårsnat hvor en dreng på 15 år blev likvideret med flere skud foran en opgang i byens Rosengård-kvarter.

Det får nu svensk politi til at advare om, at en af grundene til de mange mord er den store mængde af ulovlige våben, der findes i byen. Det skriver Dagens Nyheter.

"Jeg har aldrig set noget lignende. Vi ser en udvikling med en mangel på respekt for menneskeliv og en vold, der er ude af proportioner," siger Börje Sjöholm, politichef for Malmø Politi, til avisen.

De restende tre skuddrab skete sidste år og dækker over mordet på en lokal bandeleder 24. november, en håndværker, der blev skudt, mens han arbejdede i en kælder 20. december, og en mand, der blev skudt, da en maskeret mand 26. decem­ber skød løs inde i en café.

Kilde: skanskan.se og DN.se