Rolls Royce til tigerjagt til salg
Roll Rocyen fra 1925 er udstyret med alt fra kanon til roterende forlygter. Jagt-bilen var ejet af en indisk maharaja, som brugte den ivrigt. Foto: (AP Photo / Bonhams) / POLFOTO
Bilen er udstyret med jagtmaskingevær! En jagt-Rolls Royce fra 1925 er sat på auktion. Bilen er udstyret med våben til en mindre krig.

I 1925 var den det seneste skrig. Men selv i dag kan bilen løfte øjenbryn.

Maharajaen af Kota, Umed Singh II, var tilsyneladende en ivrig jæger. Hans jagt-Rolls Royce med alt ekstraudstyret er sat til salg på auktionshuset Bonhams. Bilen var et rullende arsenal med midler til at nedlægge elefanter, hvis det skulle være.

'Tigerbilen' eller 'The Torpedo Tourer' var udstyret til at gribe enhver jagtmulighed den indiske slette måde byde på.

Bag på bilen er et maskingevær, som kan hægtes af og på, de rotérbare frontlygter kan bruges til at følge vildtet ud i krattet, siderne er udstyret med trinbrædder, hvorfra man i ro og mag kan sigte på byttet, og i motoren er der såmænd gemt hestekræfter til en tophastighed på 140 km/t.

Maharajaen kørte også rundt med en Lantaka-kanon i det tilfælde, han skulle falde over en elefantflok. Både maskingeværet og Lantaka-kanonen er inkluderet i auktionen.

Derudover følger en række mindre våben med i købet.

Som med alle drømme følger dog en opvågnen. Denne gang som lugtesalt i form af et prisskilt: 5,5 millioner kroner.