Fem letbane-chefer får samlet 5,7 mio. kr. i bonus: Belønnet for ikke at skride fra jobbet
Aarhus Letbane. (Foto: Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix)
Fem projektchefer har fået kæmpe millionbonusser for at blive i deres arbejde hos Aarhus Letbane.

Letbanen i Aarhus har været ramt af flere skandaler. Tidsfrister er blevet udskudt, og åbningen af letbanen blev aflyst dagen før, den skulle have fundet sted.

Det burde i sig selv ikke kaste gigantbonusser af sig, men det er ikke desto mindre det, fem projektchefer har fået.

Det skriver Journalista.dk, der har fået aktindsigt i tallene hos letbanen.

Fire projektchefer har således fået såkaldte fastholdelsesbonusser på helt op til 1,3 millioner kroner – blot for at blive i deres skandaleombruste job. Mens en femte chef har måttet nøjes med 750.000 kroner for at gøre sit arbejde færdigt. Sammenlagt er der blevet udbetalt over 5,7 millioner kroner i bonusser til de fem chefer. 

Bonusserne lyder særdeles lukrative, men ifølge Jens Velling, der er kommunikationschef i Aarhus Letbane, kunne udbetalingerne til de fem chefer faktisk have været endnu større.

"Selv om der har været tale om fastholdelsesbonusser, har de også været knyttet til tidsfrister. Således blev bonusserne reduceret, da den indre strækning, Aarhus H – Universitetshospitalet i Skejby, ikke kom i drift inden udgangen af tredje kvartal 2017," skriver han i en mail til Journalista.dk.

Ifølge Jens Velling har Aarhus Letbane frygtet, at de specialiserede medarbejdere ville forlade jobbet før tid, og derfor han man fundet det nødvendigt at belønne dem med bonusser. Det siger han til DR Østjylland

I gennemsnit har medarbejderne hos Aarhus Letbane tjent 1.176.633 kroner i 2017. 

via Listen To News