Fedtafgift udvander vores smørglæde
Salget af smør er faldet fem procent på grund af fedtafgiften. Foto: Colourbox
Salget af smør er faldet fem procent på grund af fedtafgiften.

Der bliver længere og længere mellem morgenbollen med tandsmør.

Afgiften på mættet fedt har nemlig gjort, at forbrugerne i højere grad lader de fede mejeriprodukter blive på hylden i supermarkedet.

Salget af smør, Kærgården og skæreoste er faldet omkring fem procent siden oktober måned, viser nye tal fra analyseinstituttet Nielsen.

Fedtafgiften har betydet en prisstigning på cirka 1,85 kr. på en pakke Kærgården og 2,60 kr. på 250 gram smør, skriver Dansk Handelsblad.

Det har fået forbrugerne til at regulere deres smør-indtag.

Det behøver dog ikke være permanent, at fedtafgiften får os til at købe mindre smør.

"Tallene varierer, men for hele markedet er faldet cirka fem procent. Det er på det niveau, vi forventede, men markedet er meget aktivt. Eksempelvis brugte butikkerne slagtilbud på smør og Kærgården som trækplaster op til jul, og vi registrerede en hamstring, inden fedtafgiften trådte i kraft, så det er for tidligt at sige, hvor vi ender," siger Henrik Biilmann, categori director for ost og fedtstof i Arla, ifølge Ekstra Bladet til Dansk Handelsblad.

Desuden har prisstigningen gjort smør til godt lokkemad for supermarkederne, og det har også kunnet mærkes på priserne, som derfor nogle gange går ned.

Kilde: Dansk Handelsblad