Far til dansk Breivik-offer: Stop teater
I alt 77 personer mistede livet den 22. juli sidste år. 69 personer på øen Utøya og otte i Oslo centrum. Her ses gerningsmanden Anders Breivik. Foto: AP/POLFOTO/arkiv / POLFOTO
Faderen til danske Hanne Anette Balch Fjalestad, der blev dræbt af Breivik, er oprørt over et teater, der vil opføre morderens manifest.

Til sommer kan gæsterne i Caféteatret i København overvære et stykke baseret på massemorderen Anders Breiviks manifest.

Den 22. juli sidste år mistede 69 personer livet på den norske ø Utøya, da de faldt for Breiviks kugler.

Et af ofrene var danske Hanne Anette Balch Fjalestad. Hendes familie er rystet over at man laver teater over tragedien.

"Jeg mener simpelthen, at det er helt forfærdeligt, og jeg er på linje med dem oppe i Norge, der mener, at det er forkasteligt, at man begynder at lave teater ud af det. Det sårer jo os hver eneste gang, vi bare hører hans navn blive nævnt. Det var jo trods alt ham, der ødelagde familien hos os," siger Per Bach Sørensen, far til Hanne Anette Balch Fjalestad.

I Norge raser gruppen for de pårørende til ofrene for Breiviks kugler over det danske teater. De vil have stykket stoppet. Det er Per Bach Sørensen helt enig i.

"Jeg synes bare, at de skulle stoppe det. Jeg synes ikke, det skal gå igang. Det er, hvad jeg mener om den sag," siger han til Newspaq.

Han mener, at tragedien stadig er for tæt på til at der skal laves underholdning ud af det.

"Det berører jo selvfølgelig stadig os, at det uhyggelige menneske deroppe tog vores datter fra os," forklarer Per Bach Sørensen.

Kort før Anders Breivik detonerede en bombe i det centrale Norge og skød 69 mennesker på Utøya, udsendte han et manifest på over 1.000 sider.

Teaterleder af Caféteateret, der opfører stykket, Christian Lollike, har valgt, at han kun vil udtale sig til Politiken og DR2's Deadline, det oplyser hans presseansvarlige til Newspaq.