FAKTA: Stjernearkitekt står bag nyt Lego-museum

Bjarke Ingels står bag Lego House, der åbnes torsdag. Opførelsen af bygningen startede i 2014.
Der er planlagt en folkefest i den jyske by Billund 28. september, hvor legetøjsproducenten Lego åbner dørene til et nyt museum, Lego House, med fokus på den berømte klods og virksomhedens oprindelse. Huset skal ikke konkurrere med Legoland, siger Lego Houses direktør, Jesper Vilstrup.
Der er planlagt en folkefest i den jyske by Billund 28. september, hvor legetøjsproducenten Lego åbner dørene til et nyt museum, Lego House, med fokus på den berømte klods og virksomhedens oprindelse. Huset skal ikke konkurrere med Legoland, siger Lego Houses direktør, Jesper Vilstrup. Foto: Niels Ahlmann Olesen/arkiv/Scanpix

Der er planlagt en folkefest i den jyske by Billund torsdag, hvor legetøjsproducenten Lego åbner dørene til et nyt museum med fokus på den berømte klods og virksomhedens oprindelse.

Opførelsen af bygningen Lego House, som stjernearkitekten Bjarke Ingels står bag, tog sin begyndelse i 2014. Lidt over tre år senere, den 28. september 2017, kan Lego slå dørene op til det, de selv kalder et oplevelseshus.

* Huset byder både på betalte og offentlige oplevelser.

* Det koster 199 kroner for voksne og børn over tre år at få adgang til de såkaldte oplevelseszoner, der blandt andet består af legeområder og en udstilling om Lego-varemærkets udvikling.

* Bygningen består af 21 hvide klodser stablet oven på hinanden, kronet med en overdimensioneret 2x4-klods - den såkaldte Keystone. Klodserne skal dermed fremstå som en sky af Lego-klodser.

* Lego House består udadtil af en række forbundne udendørs terrasser og legepladser. Den pyramideagtige konstruktion gør således bygningen delvist tilgængelig som offentlig plads i Billund.

* Den nye bygning dækker et areal på 12.000 kvadratmeter - herunder en overdækket plads på 2000 kvadratmeter.

* Lego forventer et besøgstal på 250.000 det første år.

Kilde: Lego House.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.