FAKTA: Hackergruppe reagerer på fornærmelser mod islam
Tyrkisk hackergruppe har lagt et foto af udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) på sin Facebook-side. Foto: Khan Tariq Mikkel/arkiv/ritzau
Tyrkisk hackergruppe stod måske bag angreb mod Inger Støjbergs ministerium. Læs mere om "Løvesoldaterne" her.

Aslan Neferler Tim mistænkes for at stå bag et hackerangreb, som onsdag fik Udlændinge- og Integrationsministeriets hjemmeside til at gå i sort.

Oversat fra tyrkisk lyder gruppen navnet "Løvesoldaterne".

Her kan du blive lidt klogere på gruppen, der har hjemmeside og er aktive på Twitter og Facebook:

* Tilsyneladende er den oprettet med det formål at forsvare islam og mere konkret Tyrkiets præsident Erdogan.

* En person, der kalder sig general Osman og bor i Kentucky i USA, menes at være gruppens bagmand. På sin Facebook-side poserer han med en riffel og ses også iført en uniform fra den tyrkiske hær. Og så omtaler han sig som cyberspecialist.

* Holland fik angiveligt gruppens vrede at mærke i marts i år, da regeringscomputere blev hacket kort før parlamentsvalget.

Angrebet kom, efter at den hollandske regering havde nægtet tyrkiske politikere at holde vælgermøder i Holland inden en afstemning i april om forfatningsændringer, der ville styrke Erdogans position.

* Også højrepolitikeren og islam-kritikeren Geert Wilders' hjemmeside blev ramt.

* Løvesoldaterne påtog sig ansvaret for angrebet mod Wilders. Det er uvist, om gruppen stod bag de øvrige angreb.

* Østrig har også stået for skud, da parlamentets computere blev hacket tidligere i år. Kort tid forinden havde regeringen i Wien slået til lyd for, at EU's optagelsessamtaler med Tyrkiet blev sat i bero på grund af Erdogans udrensninger efter det mislykkes kupforsøg mod ham i juli 2016.

* Regeringscomputere i Armenien, der har en blodig forhistorie med Tyrkiet, har også været mål for cyberangreb fra gruppen.

* Onsdagens angreb i Danmark kom, efter at udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg udløste ny debat herhjemme om Muhammedtegningerne.

* På Løvesoldaternes Facebook-side er der fredag blandt andet et foto af Støjberg ledsaget af en billedtekst på tyrkisk.

Kilder: Berlingske, dr.dk.

/ritzau/