FAKTA: Hackergruppe reagerer på fornærmelser mod islam

Tyrkisk hackergruppe stod måske bag angreb mod Inger Støjbergs ministerium. Læs mere om "Løvesoldaterne" her.
Tyrkisk hackergruppe har lagt et foto af udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) på sin Facebook-side.
Tyrkisk hackergruppe har lagt et foto af udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) på sin Facebook-side. Foto: Khan Tariq Mikkel/arkiv/ritzau

Aslan Neferler Tim mistænkes for at stå bag et hackerangreb, som onsdag fik Udlændinge- og Integrationsministeriets hjemmeside til at gå i sort.

Oversat fra tyrkisk lyder gruppen navnet "Løvesoldaterne".

Her kan du blive lidt klogere på gruppen, der har hjemmeside og er aktive på Twitter og Facebook:

* Tilsyneladende er den oprettet med det formål at forsvare islam og mere konkret Tyrkiets præsident Erdogan.

* En person, der kalder sig general Osman og bor i Kentucky i USA, menes at være gruppens bagmand. På sin Facebook-side poserer han med en riffel og ses også iført en uniform fra den tyrkiske hær. Og så omtaler han sig som cyberspecialist.

Tilmeld dig gratis vores nyhedsbrev for flere nyheder.

* Holland fik angiveligt gruppens vrede at mærke i marts i år, da regeringscomputere blev hacket kort før parlamentsvalget.

Angrebet kom, efter at den hollandske regering havde nægtet tyrkiske politikere at holde vælgermøder i Holland inden en afstemning i april om forfatningsændringer, der ville styrke Erdogans position.

* Også højrepolitikeren og islam-kritikeren Geert Wilders' hjemmeside blev ramt.

* Løvesoldaterne påtog sig ansvaret for angrebet mod Wilders. Det er uvist, om gruppen stod bag de øvrige angreb.

* Østrig har også stået for skud, da parlamentets computere blev hacket tidligere i år. Kort tid forinden havde regeringen i Wien slået til lyd for, at EU's optagelsessamtaler med Tyrkiet blev sat i bero på grund af Erdogans udrensninger efter det mislykkes kupforsøg mod ham i juli 2016.

* Regeringscomputere i Armenien, der har en blodig forhistorie med Tyrkiet, har også været mål for cyberangreb fra gruppen.

* Onsdagens angreb i Danmark kom, efter at udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg udløste ny debat herhjemme om Muhammedtegningerne.

* På Løvesoldaternes Facebook-side er der fredag blandt andet et foto af Støjberg ledsaget af en billedtekst på tyrkisk.

Kilder: Berlingske, dr.dk.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.