Fagforening: Stort set alle vil kunne beholde deres job på Tvilum
(Foto: Foto: Mikkel Berg Pedersen / Ritzau Scanpix )
Hos 3F forventer man, at Tvilum-Scanbirk finder en køber inden ugen er omme efter dagens møde.

Stemningen var væsentligt bedre i slutningen af mødet, end i starten. Sådan beskriver Jens Svenningsen, formand for 3F i Silkeborg, stemningen på mødet i formiddags, hvor 700 medarbejdere skulle have svar på, om de kunne beholde deres job på Tvilum-fabrikkerne eller ej.

Et endegyldigt svar fik de dog ikke, for Tvilum-Scanbirk arbejder stadig på at finde en løsning, men der blev meldt ud på mødet, at der er flere seriøse købere, som viser interesse i Tvilum-Scanbirk.

Medarbejderne er da også positive og lettede efter mødet, fortæller Jens Svenningsen.

- Jeg synes, at kurator formåede at skabe noget optimisme. Jeg fornemmede, at han troede på, at det ville lykkes at redde virksomheden, og jeg deler den fornemmelse. Jeg tror på, at det vil lykkes at finde en løsning.

- Der var en stemning af glæde og lettelse på mødet, fortæller Jens Svennigsen til Avisen.dk

De fleste vil beholde deres job

Virksomheden Tvilum Scanbirk har to lokaliteter, og der har været bekymring om, hvorvidt den ene lokalitet ville blive lukket, men det er der ikke udsigt til.

- Jeg vurderer, at langt de fleste, hvis ikke alle kan beholde deres job. Jeg var usikker på, om man kunne finde på at lukke den ene af de to lokaliteter ned, men det blev understreget, at man går efter at redde begge fabrikker, fortæller Jens Svenningsen.

Hurtig afklaring

Ifølge konkursloven har man 14 dage til at finde en løsning, men så lang tid kan virksomheden ikke ligge stille rent økonomisk, derfor går man efter en hurtigere afklaring.

- Det opfatter jeg, som at der skal ske noget i denne uge. Det handler om at bibeholde kunder og ordre og nøglemedarbejdere, som man ikke vil miste.

I mellemtiden står 3F klar til at tage imod medarbejdere, som har brug for vejledning til at håndtere situationen. 

 

via Listen To News