Færre campister betyder lukning af pladser
Campinglivet er ikke hot. Svigtende campister koster campingpladser dyrt, og flere trues af konkurs.

Det kolde vejr og høje priser får campisterne til at holde sig væk fra de danske campingpladser. Faktisk er antallet af overnatninger på en campingplads faldet fra 12,2 millioner i 2008 til omkring 10,4 millioner i år - eller det laveste i 20 år.

Derfor vil Campingrådet nu have erhvervsminister Ole Sohn (SF) i tale. For mange campingpladser vil ikke kunne betale momsen og terminerne i november og december. Det betyder, at mange campingpladser vil gå konkurs og på tvangsauktion.

- Campingferie i Danmark er sammenlignet med udlandet blevet alt for dyrt. Vi mister simpelthen vores gæster til nabolandene - ikke mindst Sverige og Tyskland, hvor antallet af overnatninger er stigende, siger direktør i Campingrådet Poul Fejer Christiansen.

I Sverige er antallet af både svenske og udenlandske gæster siden 2008 steget. Campingrådet mener, at den helt afgørende grund til den positive udvikling har været en lav svensk kronekurs.

Ifølge Campingrådet ville de danske campingpladser have haft 12,9 millioner overnatninger sidste år mod de aktuelle 11,3 millioner, hvis de danske campingpladser havde fulgt den svenske udvikling.

- Vi beder nu om et møde med erhvervs- og vækstminister Ole Sohn i løbet af den allernærmeste fremtid. Vi skal have et signal fra regeringen om, at man er villig til at fjerne de afgifter, som tynger vores konkurrenceevne, siger Poul Fejer Christiansen.

Direktøren påpeger, at det nemlig er prisen, der får gæsterne til at sætte pløkkerne i andre steder end på danske campingpladser:

- Hvis vejret var hovedproblemet, så ville de nok også have forladt Sverige og Tyskland. Så forskelligt er vejret heller ikke hen over Kattegat eller Østersøen, siger Poul Fejer Christiansen.

/ritzau/