Fængselsbetjente vil have kropsvisitationer
I Nørre Snede blev en fængselsbetjent kaldt til samtale hos inspektøren, efter at have fundet flere hundrede gram hash i strømperne på en besøgende. Man må nemlig ikke kropsvisitere besøgende i de åbne fængsler. Foto: Colourbox
Fængselsbetjente må ikke kropsvisitere besøgende i de åbne fængsler, hvorfor stoffer let kommer ind til de ansatte.

Det er grotesk, at fængselsbetjente bruger tid og ressourcer på at lede efter indsmuglede stoffer i fængslerne, når der samtidig er begrænsede muligheder for at undersøge de besøgende.

Det siger Fængselsforbundets formand Kim Østerbye, efter DR Nyheder har afdækket, at fængselsbetjente i åbne fængsler eksempelvis ikke må klappe besøgende på ben og arme, som man kan opleve ved sikkerhedskontroller i lufthavne og ved fodboldkampe.

- Når det ganske åbenlyst, er de besøgende, der er en af kilderne til stoffer i fængslerne, så virker det håbløst, at vi ikke gør mere for at stoppe de besøgende, som smugler stoffer ind, siger Kim Østerbye, der henviser til, at stoffer i fængslerne gør resocialiseringen mere vanskelig.

TV Avisen kunne tirsdag aften fortælle, at personalet i blandt andet Nørre Snede fængsel er frustrerede over, at de ikke må klappe besøgende på ben og arme, hvis de har mistanke om, at en besøgende forsøger at smugle noget med ind.

I Nørre Snede blev en fængselsbetjent kaldt til samtale hos inspektøren, efter at have fundet flere hundrede gram hash i strømperne på en besøgende.

Kim Østerbye forstår, at det for nogle fængselsbetjente virker underligt.

- Det giver god mening, at fængselsbetjentene er frustreret over, at de i virkeligheden ikke kan få lov til at løse den opgave, man også har - nemlig at forhindre i størst muligt omfang, at der bliver smuglet ting ind i fængslerne, siger Kim Østerbye.