Erik Clausen god for millioner: Jeg er ikke kapitalist

Erik Clausen har gennem tiderne tjent gode penge på at lave film og holde foredrag. Men trods millioner på bankbogen er han stadig socialist, fastslår han.
Arkivfoto: Niels Ahlmann Olesen

Selvom han i dag scorer kassen på at lave film og foredrag, glemmer Erik Clausen ikke sine rødder i arbejderklassen. 

Erik Clausen voksede op i Sydhavnens arbejderkvarter i København og har alle dage deltaget aktivt i venstrefløjens arbejdskamp. 

Udover at være kunstmaler, gøgler og foredragsholder, har han gennem årene lavet stribevis af film, hvor klassekampen er i fokus og handlingen kredser om den lille mand mod kapitalismen.

Og de mange film og foredrag har gjort den idag 75-årige Erik Clausen til en velhavende herre. 

Hans hovedselskab Circus Cosmos Clausen ApS har en egenkapital på 5,8 millioner kroner, fremgår det af sidste års regnskab. Erik Clausens andet selskab Clausen Film ApS har en egenkapital på godt 250.000 kroner. 

Men trods millioner på bankbogen fastslår Erik Clausen, at han fortsat taler den lille mands sag, og pengene vil han bruge på film og kunst til folket. 

- Jeg har udviklet mig til at være en meget privilegeret person og kan gøre, lige hvad jeg vil.

Er du kapitalist?

- Nej det er jeg ikke. Jeg er socialist. Jeg vurderer, at de millioner, der står på min konto, det er publikums. Og nogle gange udbetaler jeg noget løn til mig selv. Og sådan som jeg lever, så behøver den ikke være særlig høj, siger Erik Clausen til Avisen.dk.

Han bor til leje i lejligheden på Vesterbro i København, hvor han har boet det meste af sit liv og er lige nu aktuel med biograffilmen 'Aldrig mere i morgen'. Og så er han i fuld sving med manuskriptet til en ny film. 

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.