Niels Hausgaard om utroværdige politikere: Noget er riv-rav-ruskende galt

Politikerne er igen bedømt til at være den mest utroværdige faggruppe. Det falder 100 procent tilbage på folket og den manglende politiske debat, siger Niels Hausgaard.
Niels Hausgaard er ikke bleg for at placere folkemusikere i bunden på troværdighedslisten.
Niels Hausgaard er ikke bleg for at placere folkemusikere i bunden på troværdighedslisten. Foto: Torben Christensen/Scanpix/arkiv

Listen over de mest troværdige faggrupper er atter udkommet, og igen rangerer politikere på en absolut sidsteplads lige under bilforhandlere.

Det falder dog fuldstændigt tilbage på folket, mener den folkekære musiker Niels Hausgaard.

- Der er et eller andet riv-rav-ruskende galt. Men det er jo folket, der vælger politikerne. Så kunne de bare vælge nogle mere troværdige ind, siger Niels Hausgaard.

SE HELE LISTEN HER

Han undrer sig derimod ikke over bilforhandlernes bundplacering på listen, og måske er det endda et godt tegn for branchen, for som han selv siger: En dygtig bilforhandler er en utroværdig bilforhandler.

Sådan er det desuden også med reklamebranchen og andre fag, hvor man lever af at manipulere andre, uddyber han. 

De regler gælder dog ikke for politikerne. En god politiker er en troværdig politiker. Og når folket ikke vælger mere troværdige politikere, bunder det i en - med Niels Hausgaards ord – virkelig lam politisk debat, der ikke kan kvalificere borgerne ordentligt.

DR får kritik

- Den er der jo ikke! Jo jo, der foregår lidt råb og skrig op til folketingsvalgene, men i det daglige er der politiske debat ikke til stede, siger Niels Hausgaard.

Han retter særligt skyts mod Danmarks Radio, der heller ikke bidrager til at løfte den politiske debat.

- De hiver jo de samme eksperter ind og ud, og det åbner jo ikke op for debat – det lukker for debatten. Der skal man i stedet turde gå ud og hente folk, som har idéer og visioner, uanset hvor tåbelige de er. Så er der i hvert fald en debat at tage bagefter, siger Niels Hausgaard.

Stod det til Niels Hausgaard skulle alle danskere være politikere i det daglige og ytre sig politisk, fordi folket bærer et ansvar for samfundsudviklingen.

- Hvis man har holdninger, så skal man dele dem, så vi alle sammen kan blive klogere. Det gør ikke noget, at folk bliver sure – almen vrede er der ikke noget farligt ved, siger Niels Hausgaard.

Niels Hausgaard er da heller ikke bleg for at blande det politiske ind i folkemusikken. Hans koncerter byder ofte både på sang, stand-up, satire og samfundskritik. Tit foregår samfundskritikken i skikkelse af hans fiktive, pæreformede bror uden hals, der for nyligt har været politiker i Liberal Alliance, men også har spillet i The Teflons og er kommet med i et seniorgospelkor.

Måske er det netop derfor, at Niels Hausgaard grinende fortæller, at folkemusikere nok skulle placeres nederst på troværdighedslisten.

TEST DIG SELV HERUNDER. KAN DU GÆTTE, HVEM DER BLIVER OPFATTET SOM MEST TROVÆRDIG?

Quiz Maker - powered by Riddle

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.