Endnu en V-profil bryder med Løkke
- I Region Syddanmark arbejder vi med langsigtet og holdbar økonomisk planlægning, siger regionsrådsformand Stephanie Lose (V). Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix/arkiv
Regionsrådet i Region Syddanmark vedtog onsdag at sløjfe produktivitetskravet på to procent til landets sygehuse næste år.

Da Region Syddanmark onsdag vedtog nyt budget, blev det anden gang inden for kort tid med en V-profils velsignelse om at gå imod Lars Løkke Rasmussen og regeringen, der ikke vil skrotte to procents produktivitetskrav på landets sygehuse lige nu.

Regeringen afventer i stedet resultaterne fra en arbejdsgruppe, der skal "komme med forslag til en bedre styring" af hele sundhedsvæsnet.

I sidste uge vendte Venstres regionrådsformand i Region Sjælland, Jens Stenbæk, tomlen op til at sløjfe produktivitetskravet på to procent til landets sygehuse allerede næste år. Og onsdag var det Stephanie Lose, der nikkede ja sammen med 14 parti-kolleger og i alt 40 af 41 medlemmer af regionsrådet i Region Syddanmark.

Dermed er to V-profiler på kort tid gået mod partilinjen fra deres eget parti på Christiansborg.

- Kravet om, at vores medarbejdere på sygehusene hvert år skal levere to procent flere sundhedsydelser, vil vi gerne af med, siger regionsrådsformand Stephanie Lose i en pressemeddelelse og tilføjer:

- Vi har for egen regning og risiko i år afskaffet produktivitetskravet på cirka en tredjedel af vores sygehusaktivitet. Det forsøg har vi allerede positive tilbagemeldinger på, og vi glæder os til at arbejde videre ad den vej.