Ekspert: 5-årige skal lære om sex

AppleMark

Hvis børn skal få et fornuftigt forhold til sex, skal de undervises allerede i børnehaveklassen.

En af Storbritanniens førende medicinske eksperter, formanden for den skotske afdeling af The British Medical Association, doktor Charles Saunders, mener, at børn helt ned til femårsalderen bør modtage seksualundervisning. Det skriver news-medical.net.

Ifølge Charles Saunders er det alt for sent først at sætte ind med seksualundervisning, når børnene er 10-12 år gamle, som det er tilfældet i dag. Problemet er, ifølge Saunders, at mange børn allerede i 10-årsalderen - eller endnu tidligere - begynder at eksperimentere.

Den undervisning, som Saunders foreslår indført allerede fra skolestarten, skal selvfølgelig være målrettet de alleryngste. Det handler ikke om, hvordan man påfører et kondom, men om helt generelt at fortælle børnene, hvad sex er, så de har en grundviden at trække på, når de begynder at eksperimentere.

Gratis kondomer 

Til news-medical.net foreslår Charles Saunders også, at de britiske skoler bør uddele gratis kondomer og andre former for prævention til de ældre elever.

Forslagene fra Charles Saunders kommer efter en nylig statistik viste, at Skotland ligger helt i bund i Europa, når det handler om uønskede teenagegraviditeter og kønssygdomme.

Saunders forslag møder fra starten modstand fra landets katolske kirke. Den katolske kirker kalder forslaget meningsløst, fordi børn på fem år ikke vil forstå, hvad der bliver sagt alligevel. Ifølge kirken giver det lige så lidt mening at tale om sex med en 5-årig, som at tale om alkohol.