Eksempler på flyttede kampe i DBU Pokalen

I denne uge spiller Silkeborg og Brøndby på hjemmebane i DBU Pokalen, selv om de skulle have været udehold.

Det er svært for mindre klubber at facilitere pokalkampe mod lokale mastodonter af hensyn til sikkerhed og tv-krav, og derfor afgives hjemmebanefordelen ofte i DBU Pokalen.

Her følger eksempler på mindre klubber, der i 2017 har afgivet hjemmebanefordelen til en superligaklub i DBU Pokalen.

* Kjellerup - Silkeborg:

I første omgang var kampen fastsat til Kjellerups hjemmebane, Bjerget, 6. september. Et skybrud på kampdagen gjorde banen til en swimmingpool, og kampen blev udsat. Kjellerup har ikke følt sig sikker på, at man vil kunne undgå endnu en udsættelse, og derfor er tirsdagens kamp rykket til Silkeborgs hjemmebane, Jysk Park. I sidste sæson spillede Kjellerup hjemme mod både Lyngby og FC Midtjylland.

* Ledøje-Smørum - Brøndby:

Danmarksserieklubben er uden lysanlæg og tilskuerfaciliteter. Derfor vil der være alt for store omkostninger forbundet med at gøre hjemmebanen klar til et tv-opgør mod tilskuerstærke Brøndby, som i stedet ender med at være udehold på eget stadion onsdag aften.

* VSK Aarhus - AGF:

I august måtte 2. divisionsklubben flytte lokalopgøret mod den aarhusianske storebror AGF til Ceres Park af hensyn til sikkerhed og tv-transmission. I 2014, før Skovbakken sammen med Vejlby blev til VSK, flyttede holdet en pokalkamp cirka 300 kilometer til Brøndby Stadion af samme årsager.

* B93 - FC København:

I foråret mødtes de to Østerbro-hold i et af verdens mest lokale lokalopgør. Opgøret blev dog flyttet de cirka 100 meter, der adskiller Østerbro Stadion fra Parken, i håb om større tilskuerinteresse og bedre forhold for sikkerheden og tv. Tidligere i samme sæson spillede B93 hjemme mod Esbjergs superligahold på Østerbro Stadion.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.