Den amerikanske drøm lever på højt hår og ditto cigarføring i anden sæson af "Carmen Curlers", der tager sit afsæt, da USA udviser interesse for at købe produktet, der kan bobbe lokkerne op.
DR-dramaet er frit inspireret af virkelighedens iværksætter Arne Bybjerg, som i sin tid udviklede den elektriske papillot. I serien skildres han under navnet Axel Byvang i skikkelse af Morten Hee Andersen.
- Jeg bliver tit spurgt, om jeg vil arbejde i udlandet, og det er klart, at jeg gerne vil prøve det. Det vil jeg rigtigt gerne, lyder det fra Morten Hee Andersen.
- At lave kunst og være skuespiller er mulighedernes land, synes jeg. Men jeg tager det meget stille og roligt, for lige nu oplever jeg, at jeg får lov at rive i nogle rigtigt fede projekter herhjemme, siger den 32-årige skuespiller.
- Jeg har svært ved at tro på at lave en helt fast karriereplan. Så det er noget med at surfe på bølgerne, når de kommer. Hvis de kommer.
Morten Hee Andersen rider på en nu, og især de seneste to år har været intense, fortæller han.
Sideløbende med "Carmen Curlers" kan Morten Hee Andersen også ses på biograflærredet i to storfilm - over for Mads Mikkelsen i Danmarks Oscar-indstillede håb, "Bastarden", og i det historiske drama "Når befrielsen kommer" med Pilou Asbæk.
Og så står skuespilleren for tiden aften efter aften på scenen i Det Kongelige Teater i titelrollen som forføreren Don Juan.
Om han kan følge med, er et godt spørgsmål, funderer han.
- Jeg nyder simple ting, svarer han så.
- Jeg nyder at have det dejligt med mine venner og med min kæreste. Drikke nogle øl i en park eller se en god film i biografen.
- Jeg går ikke rundt og tænker over min position. Men jeg kan mærke, at jeg er stolt af det arbejde, vi har lavet på "Carmen Curlers". Det giver på en eller anden måde en ro, hvis det giver mening.
DR fandt historien så spændende, at man bestilte tre sæsoner af serien, allerede inden første sæson fik premiere i 2022.
Morten Hee Andersen medgiver, at der er et vist pres for at fylde curlerne ud.
- Det er også på en eller anden måde det, der giver dig benzin som skuespiller. Tror jeg. Det er i hvert fald også det, jeg hører fra folk, der har mere erfaring end mig, siger Morten Hee Andersen og fortsætter:
- Der er jo også noget i det der med, at det kan gå galt. Hvad det så end betyder. Men jeg er markant mere tiltrukket af at være risikovillig, siger han.
Morten Hee Andersen blev uddannet skuespiller fra Den Danske Scenekunstskole i København i 2016.
Det udsprang af en inkarneret interesse for film, og for selv at kunne blive en del af den verden begyndte han at spille teater.
- Jeg tror, at jeg har en ting til fælles med Axel Byvang, som er, at han på en måde ikke har haft det, han lavede, inde på livet fra barnsben, siger Morten Hee Andersen.
- Jeg føler, at jeg skulle løbe ret stærkt for at få lov til at blive en del af den her verden. På nogle måder føler jeg stadig, at jeg skal løbe stærkt. Hele tiden.
Løberiet udmøntede sig hurtigt, da Morten Hee Andersen allerede som skuespilstuderende blev opdaget og fik rollen som forpint præstesøn i søndagsdramaet "Herrens veje" over for Lars Mikkelsen og Ann Eleonora Jørgensen.
To år efter vendte Morten Hee Andersen tilbage i en stor rolle på public service-stationen, da han spillede psykopaten Mike, der terroriserede et lokalsamfund i "Fred til lands". Det indbragte skuespilleren en Robert.
Nu gælder det "Carmen Curlers". Anden sæson ovenikøbet.
- Jeg har jo arbejdet på DR før. Men det er første gang, at jeg står helt i front på den måde. Der følger selvfølgelig et ansvar med, som er spændende, og som helt klart er en opgave, jeg føler, jeg er vokset med i løbet af de to sæsoner her, lyder det fra Morten Hee Andersen.
- På teaterskolen fik jeg hele tiden at vide - eller også opfattede jeg mig selv sådan - at jeg var en, der skulle lave teksttunge ting på scenen. Så det kom lidt som en overraskelse ind fra højre, da der åbnede sig en dør ind til tv- og filmverdenen. Men så blev jeg mindet om den barneglæde, jeg havde til det.
Næste afsnit af "Carmen Curlers" kan ses på DR1 søndag klokken 21.00 og allerede fra fredag morgen på DRTV.
/ritzau/
Af Grith Larsen, Ritzau Fokus