Din varmeregning stiger voldsomt
Venstres energiordfører, Lars Christian Lilleholt, kræver store justeringer af regeringens energiudspil, hvis Venstre skal med i forliget. Foto: Carsten Andreasen / POLFOTO
Regeringens energiudspil vil koste almindelige parcelhusejere op mod 8.000 kroner ekstra om året på varmeregningen i 2020.

Det er din fremtidige varmeregning, der er i spil, når Folketingets partier i dag mødes til forhandlinger om regeringens energiudspil, skriver 24timer.

Regeringen vil øge energiafgifterne med 5,6 milliarder i år 2020. Det koster en almindelig parcelhusejer med oliefyr ekstra 6.600-7.900 kroner på varmeregningen i 2020, mens en parcelhusejer med gasfyr slipper med 4.700 kroner ekstra om året. Fjernvarmekunder slipper med 2.000 kroner ekstra om året.

Afgiftsstigningerne koster en husstand cirka 2.000 kroner ekstra om året, hvad enten man fyrer med olie, gas eller fjernvarme. Dertil kommer de almindelige prisstigninger på olie og gas, som vil få varmeudgifterne til at stige voldsomt.

Venstres energiordfører, Lars Christian Lilleholt, kræver store justeringer af regeringens udspil, hvis Venstre skal med i forliget.

"Ganske almindelige danskere er i forvejen spændt hårdt for økonomisk. Regeringen har vedtaget øgede afgifter på fem milliarder kroner i finansloven, og nu vil den så lægge energiafgifter på 5,6 milliarder kroner oveni, som vil give en ekstra varmeregning på 2.000 kroner om året for en almindelig parcelhusejer. Det er økonomisk uansvarligt," siger Lars Christian Lilleholt til 24timer.

Klima- og energiminister Martin Lidegaard (R) har signaleret, at regeringen er klar til at justere på sit energiudspil for at sikre et bredt forlig.