Nu stiger din el-regning
Det er dyrere at producere grøn el via vindmøller end eksempelvis el produceret af olie. Foto: www.colourbox.com
Regeringen vil i morgen fremlægge planer om at hæve el-afgifterne til alle danske husstande, siger kilder til tv-stationen TV 2.

El-regningen vil i snit stige med mere end 100 kroner om året for alle danskere fra næste år.

Det er resultatet af det energi-udspil, som regeringen i morgen, fredag, fremlægger, skriver TV 2.

Til tv-stationen fortæller unavngivne kilder, at regeringens endnu ikke offentliggjorte udspil vil betyde, at elregningen i gennemsnit stiger med lidt over 50 kroner per husstand om året.

Årsagen er, at energiproducenterne skal til at levere grøn el produceret af for eksempel vindmøller, hvilket er dyrere end el, der er produceret af eksempelvis olie.

Dertil kommer en såkaldt omstillingsafgift, som ifølge TV 2s oplysninger i gennemsnit vil koste lidt over "en stor halvtredser" om måneden per husstand.

Regeringen argumenterer med, at det er klogt at lægge om til grøn energi allerede nu, da man forventer, at oliepriserne stiger i de kommende år.

"Oliepriserne, de hamrer derud af, så uanset hvad, så kommer priserne til at stige. Og gør vi det på vores måde, så kommer de til at stige mindre, end de ellers ville have gjort," siger Pernille Rosenkrantz-Theil, klima- og energiordfører for Socialdemokraterne, til tv-stationen.

Den ventede afgift vil blive indfaset i løbet af nogle år.

Kilde: TV 2