DF: Vigtigt at Konservative stiller sig bag burkaforbud
Regeringen tøver med at gennemføre et burkaforbud, derfor er det vigtigt, at De Konservative stiller sig bag et forbud, mener Martin Henriksen (DF). Foto: Philippe Huguen/arkiv/AFP
Nu må V og LA afgøre, om de er tættere på De Radikale end på DF, når det gælder burka, siger Martin Henriksen.

Dansk Folkeparti presser hårdt på for at få gennemført et burkaforbud. Men VLAK-regeringen tøver, og derfor er det vigtigt, at De Konservative melder klart ud og stiller sig bag et forbud.

Det siger Dansk Folkepartis udlændingeordfører Martin Henriksen, efter at både De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, og partiets udlændingeordfører Naser Khader i denne weekend har talt for et forbud.

- Det er glædeligt at De Konservative så klart melder ud at de ønsker et burkaforbud, og at de vil presse regeringen til at indtage det samme synspunkt, når Dansk Folkeparti fremlægger sit forslag i Folketingssalen, siger udlændingeordfører Martin Henriksen (DF).

Når Folketinget åbner den første tirsdag i oktober, kommer DF med et beslutningsforslag, som i sidste ende skal få regeringen til at fremsætte et lovforslag om forbud mod maskering og heldækkende beklædning i det offentlige rum.

Et religiøst betinget forbud er i strid mod både grundloven og internationale konventioner.

Derfor handler DF's forslag på papiret ikke om et decideret burkaforbud. Men reelt er DF's intention med forslaget netop at ramme muslimske klædedragter som burka og niqab.

- Vores forslag er klart. Vi venter bare på, at Folketinget åbner, så vi kan lægge det ned i Folketingssalen og få stemt om det.

- Her lægger De Konservatives udmelding et vis pres på Venstre og Liberal Alliance, for det er svært for dem at argumentere hjem, at de mere er på linje med De Radikale end med Dansk Folkeparti, siger Martin Henriksen.

Det er især Liberal Alliance, som er i mod, at staten blander sig i individers beklædning. Men den holdning er også repræsenteret i Venstre, som har været splittet i spørgsmålet.

Det er symbolpolitik har det lydt fra blandt andre Liberal Alliance. Kritikere henviser samtidig til, at det måske kun er 200 kvinder i Danmark, der bærer burka eller niqab.

Martin Henriksen mener dog, at et forbud rækker længere end diskussioner om beklædning:

- Et burkaforbud er udtryk for et begyndende og reelt opgør med de islamistiske klædedragter, som symbolisere et dybt had mod alt hvad der er dansk, siger Martin Henriksen.

/ritzau/