DF: Starthjælp skal afskrække asylansøgere
Starthjælpen er ikke kommet til verden for at få folk i arbejde, men for at afskrække asylansøgere fra at komme til Danmark, siger Dansk Folkeparti.

Kritikerne har ret. Den omdiskuterede starthjælps virkelige formål er at afskrække asylansøgere fra den tredje verden fra at komme til Danmark. Det fastslår Dansk Folkepartis indfødsretsordfører, Søren Krarup, over for Information.

Regeringen har hidtil stået stejlt fast på, at starthjælpen er indført, fordi det skal kunne betale sig at arbejde, men det afviser Søren Krarup.

»Starthjælpen var afgjort en central brik i forhold til regeringens og Dansk Folkepartis overordnede målsætning: Man finder ikke guld på gaden, sådan som man har fortalt ude i den tredje verden. Når man ser på antallet af asylsøgere, så er det tydeligt, at det er noget, der er sivet ind,« siger Søren Krarup til Information.

Integrationsminister Rikke Hvilshøj (V) afviser den udlægning og fastholder, at det handler om at skabe et tilstrækkeligt incitament til at tage et job.