DF-profil får østeuropæisk navn: Vil ikke bruge det
Peter Kofod Hristov har også heddet Hristov siden han blev gift med bulgarske Vasileva. (Foto: Foto: Simon Læssøe/Ritzau Scanpix (arkiv))
Peter Kofod Hristov, som før hed Peter Kofod Poulsen, vil kun navngives Peter Kofod, når han omtales i forbindelse med politik.

I politisk sammenhæng vil Dansk Folkepartis Peter Kofod kun kaldes for Peter Kofod. Også selvom han faktisk hedder Peter Kofod Hristov.

- Jeg bruger Peter Kofod, når jeg præsenterer mig og skriver under på ting. Så det er meget naturligt bare at kalde mig Peter Kofod, siger DF-politikeren til JydskeVestkysten.

Dansk Folkepartis spidskandidat ved det kommende EU-valg giftede sig i 2018 med sin bulgarske hustru Vasileva og tog sin kones efternavn. 

Før da hed han faktisk Peter Kofod Poulsen, som han i mange sammenhænge - og politisk - blev navngivet - blandt andet da Avisen.dk i august omtalte hans forestående bryllup.

29-årige Peter Kofod Hristovs ønske om brugen af hans navn kommer efter TV 2 News på skærmen skrev "Peter Kofod Hristov". Politikeren tog derfor kontakt til tv-kanalen for at få ændret navnet på skærmen. 

- Jeg tog det meget afslappet og har som sådan ikke noget imod, at de har brugt navnet. Jeg tog fat i News og sagde, at det er Kofod, jeg bruger i det daglige og gjorde dem opmærksom på det. Så det har jeg faktisk taget meget roligt, siger han til JydskeVestkysten.

Han fortæller også til avisen, at hans fravalg af "Hristov" ikke skyldes, at det er østeuropæisk. I 2014 stod Peter Kofod bag hjemmesiden meldenøsteuropæer.dk, der ikke længere eksisterer. Politikeren forklarer til JydskeVestkysten, at ikke har ændret syn på østeuropæere - også selvom han nu har fået et østeuropæisk efternavn og en østeuropæisk kone.

via Listen To News