Dele til bombe fundet i Thailand
Atris Hussein blev anholdt i fredags. Foto: AP/
Politiet i Bangkok finder bombemateriale efter anholdelse af svensk-libanesisk mand. Premierministeren siger, at alt er under kontrol.

Adskillige tons bombemateriale er blevet fundet i Samut Sakhon, der ligger sydvest for Bangkok.

Det sker, efter den svensk-libanesiske mand, der blev anholdt fredag, oplyste en adresse, hvor bombematerialer lå opbevaret.

Her fandt politiet store mængder stoffer, der kan bruges til at fremstille bomber, herunder herunder 4.380 kg såkaldt urinstof og 37 liter ammoniumnitrat.

Politichef Priewpan Damapong sagde, at den anholdte mand fastholder, at hans gruppe ikke havde planer om terrorangreb i Thailand, men at materialerne skulle transporteres videre til et helt tredje land. Priewpan ville ikke oplyse, hvilket land der var tale om.

Den anholdte Atris Hussein rejste angiveligt med svensk pas. De thailandske myndigheder siger, at han har forbindelse til den islamistiske gruppe Hizbollah, der står på både EU's og USA's liste over terrororganisationer.

Thailands premierminister, Yingluck Shinawatra, opfordrer folk til at forholde sig i ro.

"Jeg er blevet informeret om situationen. Jeg beder folk om at lade være med at gå i panik. Vi har situationen under kontrol," sagde hun til et pressemøde.

Kilde: Reuters