Delaftale på plads: Kvinderne spiller landskamp i morgen
Der er indgået en delaftale, der betyder, at kvinderne spiller landskampen mod Ungarn i morgen. Foto: Henning Bagger/Scanpix
Spillerforeningen og DBU nåede i nat til enighed om en fælles delaftale, der sikrer, at kvindelandsholdet kan deltage i kvalifikationskampen til VM i Ungarn i morgen, tirsdag.
En halv aftale mellem DBU og Spillerforeningen er indgået i nat. Det skriver Spillerforeningen i en pressemeddelelse. 
 
Det betyder, at kvindelandsholdet kan spille den aftalte landskamp tirsdag mod Ungarn og fortsætte forhandlingerne med deltagelse af LO og DIF senere på ugen.

Aftalen betyder, at Kvindelandsholdet senere i dag rejser til Ungarn for at spille VM-kvalifikationskamp i morgen. Det glæder DBU’s administrerende direktør, Claus Bretton-Meyer:

- Det er godt for Kvindelandsholdet og for alle i dansk fodbold, at vi kan spille den vigtige VM-kvalifikationskamp og igen få fokus på det sportslige, siger Claus Bretton-Meyer i en pressemeddelelse.

- Delaftalen er et skridt i den rigtige retning, og kvindelandsholdsspillerne er glade for, at de på det grundlag nu kan fokusere fuldt og helt på kampen i Ungarn i morgen, siger Spillerforeningens direktør Mads Øland i en pressemeddelelse. 

Parterne har aftalt ikke at udtale sig om aftalens indhold offentligt. Til TV2 Sport siger anfører og talskvinde for landsholdet dog:
 
- Der er kommet en delaftale, som begge parter er tilfredse med. Det er super godt, så nu kan vi koncentrere os om kampen i morgen, siger kvindelandsholdets anfører Pernille Harder til TV 2 SPORT.
 
Også angriber Nadia Nadim er tilfreds.

- Det er noget (kampen mod Ungarn, red.), vi glæder os rigtig meget til, fordi vi ved, at det er en vigtig kamp, siger hun til TV 2 SPORT.
 
Du kan se kampen på DR1 tirsdag klokken 18:00.