DBU vil give fodboldtosse rabat
DBU er tilfredse med dagens dom. Foto: POULSEN LARS / POLFOTO
DBU er glade over dommen mod baneløberen, som man nu vil forsøge at finde en afdragsordning med.

Landsretten har i dag fundet fodboldtossen erstatningspligtig og dømt ham til at betale 1,87 millioner kroner i erstatning til DBU.

Dagens dom er en skærpelse af byrettens dom fra 2009, der tilkendte DBU en erstatning på 900.000 kr. Unionen vil dog se på, om man kan finde en ordning med baneløberen.

"Vi har med landsrettens dom fået en principiel afgørelse, som vi er rigtig tilfredse med. Derfor kan vi åbne for en dialog med den dømte om erstatningens reelle størrelse. Men det er selvfølgelig udelukket, at vi ikke vil hente en del af den erstatning, vi nu ved to retsinstanser er blevet tildelt. Ikke mindst i betragtning af, at han har tjent penge på sin ugerning," siger Jim Stjerne Hansen med henvisning til de skriverier om, at manden har tjent på sin gerning.

Han bekræfter dermed, at DBU er åben overfor en mulig nedsættelse af erstatningens reelle størrelse samt en eventuel afdragsordning, men at dette naturligvis kræver indsigt i baneløberens privatøkonomi.

Unionen glæder sig samtidig over det principielle i dommen, selvom man havde krævet 2,2 millioner kroner i erstatning.

"Dommen er principiel vigtig for dansk fodbold. Det er væsentligt, at vi nu også har fået landsrettens ord for, at det er forbundet med et betydeligt erstatningsansvar at afbryde en fodboldkamp og dermed ødelægge oplevelsen for et millionpublikum og samtidig påføre arrangøren et urimeligt stort indtægtstab," udtaler DBU's generalsekretær Jim Stjerne Hansen.

Udover erstatningskravet har fodboldtossen allerede siddet 20 dage i fængsel for vold mod dommeren.