Der var også danskere til stede på det belgiske King Baudouin Stadium under mandagens terrorangreb.
22-årige Josefine Harboe er journaliststuderende og for tiden på udveksling med bopæl i Bruxelles.
Sammen med et par svenske og norske venner befandt hun sig på stadionet for at se Sverige spille EM-kvalifikationskamp mod Belgien med de andre svenske udebanetilskuere.
Stemningen var fra kampens begyndelse festlig, men op mod halvleg begynder utrygheden blandt tilskuerne at ramme.
– En af mine norske venner går væk fra vores siddepladser, fordi moderen ringer og fortæller om et terrorangreb i Bruxelles. Det skulle handle om skyderi af svenske statsborgere, fortæller Josefine Harboe til Radio4, der ikke selv kunne få forbindelse til internettet.
Kort tid efter bliver det over højtalerne annonceret, at kampen ikke bliver genoptaget efter halvlegen.
– Der begynder jeg at blive utryg. Det var svenskere, som var blevet skudt, og vi sidder midt blandt de svenske tilskuere, så det var rigtigt ubehageligt, fortæller hun og tilføjer:
– Nogle havde nemlig fået oplysninger om, at gerningsmanden var på vej mod stadionet, fordi han målrettet ville slå flere svenskere ihjel. Derfra opstod der en kaotisk stemning, fordi vi ikke rigtigt vidste noget, siger hun.
Flere af tilskuerne forsøgte at smutte væk fra stadionet i løbet af halvlegen, men vagterne lukkede hurtigt udgangene holdt tilskuerne inde på stadionet.
– Vagterne skærmede stadionet af, fordi der var de her rygter om, at gerningsmanden var på vej mod stadionet. Vi måtte ikke engang gå på toilet, men skulle bare blive på tribunerne, fortæller Josefine Harboe.
– Lige inden befandt jeg mig på toilettet, hvor jeg talte med en svensk kvinde. Jeg holdt hendes taske, fordi hun ville tage sin svenske landsholdstrøje af og skjule sin nationalitet.
Timerne gik i uvished, mens de belgiske myndigheder havde indledt en menneskejagt på den 45-årige tuneser Abdesalem Lassoued.
Først klokken 23 begynder evakuering af først de belgiske tilskuere og siden de svenske.
– Klokken er nok halv et om natten, før vi og de svenske fans kunne komme ud. Der kommer en masse politi hen til os, fordi vi bliver eskorteret væk fra stadion ud til enten vores hoteller eller ud til lufthavnen, siger Josefine Harboe, der endeligt kom hjem tæt på klokken 03 om natten.
Dagen derpå sidder oplevelsen stadig i kroppen på Josefine Harboe.
– Tingene ligner jo sig selv ude foran mit vindue, men jeg sidder stadig med en utryg følelse. Det påvirker at være så tæt på et terrorangreb og føle sig truet undervejs. Man bliver så bange, fordi man ikke ved, hvad der er gået forud, og at det bare sådan kommer ud af det blå, siger hun.
Josefine Harboe holder sig derfor tirsdag inde i sit hjem og undgår at bruge sit danske sprog i Bruxelles.
– Der tales jo om, at gerningsmandens motiv var Sveriges og Danmarks koranafbrændinger. Derfor føler jeg mig lidt utryg ved at tale dansk her i området lige for tiden. Selv om jeg ikke vil stoppe med at tage metroen eller gå i byen, så vælger jeg alligevel at holde mig for mig selv i dag, fortæller Josefine Harboe.