Danske dommere rystet over norsk håndbold-had
Der var ikke mange nordmænd, der smilede efter kampen, hvor Island vandt med to mål. Foto: DARKO VOJINOVIC/AP / POLFOTO
Et dansk dommerpar til EM i håndbold er nu lagt for had i hele Norge, efter de i går ikke dømte et straffekast i Islands sejr over Norge.

Norge skummer af vrede over det danske dommerpar i håndbold Lars Ejby Pedersen og Per Olesen.

De norske medier, håndboldfans og Norges landstræner har lagt danskerne for had efter Norge i går tabte til Island ved EM i håndbold.

Sekunder efter slutfløjtet sprang den norske landstræner Robert Hedin på banen. Sammen med målmanden Ole Erevik overfusede de det danske dommerpar.

Og de norske tv-kommentatorer tilsvinede danskerne groft. Episoden, der har fyldt broderfolket med had, er en episode ved stillingen 32-33 til Island. Her dømte de danske dommere ikke straffe til Norge i en tvivlsom situation.

Norge tabte kampen 32-34.

"De danske dommere. Fanden tag jer... Det er en skandale, en dommerskandale," skreg den legendariske norske kommentator Harald Bredeli ud på direkte tv, refererer sporten.dk.

Landstræner Robert Hedin kunne ses skrige de danske dommere i ansigtet.

"Jeg sagde til de to dommere, som er så dygtige og rutinerede, at det er en fej beslutning, når de ikke tør dømme straffe," fortæller landstræneren, at han fik fortalt dommerne.

De danske dommere så ganske rystede ud over de verbale overfald efter slutfløjtet. Men nu forholder de sig mere køligt til det norske had.

"Jeg kan forstå, at de reagerer. Det er jo for fanden en vigtig situation. Men det blev for meget. Det må jeg sige," siger Per Olesen til vg.no.

Hans kollega fastholder, at Norge ikke skulle have haft straffekast.

"Fra der, hvor jeg står, så har Myrhol ryggen mod mål, og så kan der aldrig blive straffe," siger Lars Ejby Pedersen til det norske medie.

Tv-kommentator Robert Hedin har efterfølgende undskyldt sit vredesudbrud og kalder det for "uprofessionelt".

Kilde: vg.no