Dansk mor og barn dræbt på tysk motorvej
Den dansk familie var på ferie, da dødsulykken skete på motorvejen nær den tyske by Kassel tidlig fredag morgen. Foto: Colourbox
To danskere er dræbt og to andre er kommet alvorligt til skade i trafikulykke i Tyskland.

En 35-årig dansk mor og hendes 5-årige dreng blev dræbt i morges i en trafikulykke på motorvejen nær Kassel i Tyskland.

Den 37-årige far, der kørte bilen, og en datter på halvt år er desuden svært kvæstet, men meldes uden for livsfare, skriver politiet i Nordhessen i en pressemeddelelse.

Udenrigsministeriets Borgerservice bekræfter over for Newspaq, at to danske statsborgere er omkommet ved ulykken, og at yderlige to er kommet til skade.

Den dansk familie kommer fra Roskilde-området og var ifølge tysk politi på ferie, da de fredag morgen omkring klokken 6.30 blev involveret i ulykken, der fandt sted på motorvejen A7 mellem Fulda og Kassel.

Ulykken skete, da en 56-årige fører af sættebil lastet med 40 tons affald ville overhale en anden lastbil, samtidig med at den danske familie kom kørende i samme spor med høj hastighed.

Den danske familiebil af mærket Volkswagen T5, en såkaldt minibus, røg ved sammenstødet ind under anhængeren på den lave sættevogn og blev kilet fast med den højre side, hvor moren og den fem-årige sad, melder politiet i pressemeddelelsen.

Den lille pige er kørt på børnehospitalet i Park Schönfeld til behandling, mens faren er kørt til hospitalet i Kassel.

Borgerservice fortæller, at det danske generalkonsulatet i Hamborg nu yder konsulatbistand til de danske statsborgere.