Dansk Metal kræver lempelser af topskat

Mange vil være mere motiverede for at tage flere overarbejdstimer, hvis de slipper for at betale 15 procent i topskat, lyder det fra Metal.
Forslaget om at hæve topskattegrænsen møder hård modstand fra andre fagforbund som 3F og FOA.
Forslaget om at hæve topskattegrænsen møder hård modstand fra andre fagforbund som 3F og FOA. Foto: Colourbox

Hæv topskattegrænsen.

Sådan lyder det fra LO-fagbundet Dansk Metal op til forhandlinger om en kommende skattereform.

Forbundet vil hæve beløbsgrænsen for topskatten med 40.000 kroner, dermed vil 240.000 danskere slippe for skatten, skriver Berlingske.

"Mange vil være mere motiverede for at tage lidt flere overarbejdstimer, hvis de slipper for at betale 15 procent i topskat. Du får smeden og andre ansatte til at tage en ekstra tørn, når der er en gulerod," siger cheføkonom Allan Lyngsø Madsen fra Dansk Metal til Berlingske.

I dag er det sådan, at man betaler topskat, når man tjener over 390.000 kroner om året.

Regeringen har allerede planlagt at hæve grænsen for topskat til 410.000 kroner fra 2014.

Hvis Dansk Metals krav bliver realiseret, vil man først skulle betale topskat, når man tjener over 450.000 kroner årligt.

I regeringens top har man ikke lyst til at kommentere forslaget, men den radikale skatteordfører Nadeem Farooq er glad.

"Jeg er virkelig glad for, at forslaget kommer fra en fagforening, hvor rigtig mange af deres medlemmer bliver ramt af en højere skat på arbejde," siger han til Berlingske.

I FTF, der repræsenterer 450.000 offentligt og private ansatte, er formand Bente Sorgenfrey ikke afvisende over for lempelser i topskatten.

"Skatten på arbejde skal sænkes, når der er økonomisk råderum til det. Det kan være omlægninger, eller at man kradser penge ind på nye måde med skatter og afgifter. Der skal ikke kun være fokus på topskatten," siger hun til Newspaq.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.