Dansk Folkeparti vil igen af med burkaen
Martin Henriksen (TV) ser gerne at justitsministeriet ser på muligheden for et burkaforbud - igen. Foto: Mikkel Tariq Khan / POLFOTO
Dansk Folkeparti vil igen bede Justitsministeriet til at vurdere, om burkaen kan forbydes, når både Frankrig og Holland har gjort det.

Dansk Folkeparti vil igen bede Justitsministeriet til at vurdere, om burkaen kan forbydes, når både Frankrig og Holland har gjort det.

Dansk Folkeparti genopliver en gammel debat om et eventuelt forbud i mod burkaer i det offentlige rum.

Det sker fordi blandt andet Holland har planer om at forbyde brugen af den muslimske dragt i det offentlige rum.

Derfor vil Dansk Folkeparti nu have Justistministeriet til at undersøge om et lignende burkaforbud kan indføres i Danmark.

"Når nu andre lande begynder at indføre forbud, er det oplagt at se på, hvilken model de bruger. Vi beder Justitsministeriet om at vurdere deres model, og muligheden fopr at indføre det i Danmark, som vi meget gerne ser," siger Martin Henriksen til Newspaq.

Integrationsordfører for de radikale, Liv Andersen, ser absolut ingen grund til at genoplive debatten

"Vi holder på, at vi i Danmark skal løse vores integrationspolitiske udfordringer som eksempelvis den lave beskæftigelse frem for at føre symbolpolitik, der omfatter en håndfuld mennesker," siger hun til Newspaq.

En undersøgelse fra 2010 viste, at tre kvinder i Danmark bærer burka, mens omkring 200 bærer den såkaldte Niqab.Forskellen er, at burkaen også har net for øjnene.