Dansk Design Center Dansk Design Center hylder unge designtalenter
For første gang nogensinde uddeler Dansk Design Center en særpris under Danish Design Award, som hylder det unge og engagerede talent. Der er 16 nominerede talenter. Vinderen af talentprisen offentliggøres den 27. september 2012 ved en prisoverrækkelse i Dansk Design Center, hvor vedkommende modtager et rejselegat pa° 30.000 kr.
Dette er en pressemeddelelse leveret af Via Ritzau.
Dansk Design Center har inviteret skolerne til at samarbejde og nominere studerende, som i særlig grad har udmærket sig med nytænkning inden for industrielt design, møbler, tekstil- og beklædningsdesign, grafisk design, digitalt design eller service- og oplevelsesdesign. Nomineringerne er baseret på hele studieforløbet eller pa° flere projekter. Det er talentet, der er indstillet og ikke et bestemt projekt.

Følgende syv skoler blev inviteret til at nominere blandt nuværende studerende og studerende med afgang i 2011 og 2012:

•    Kunstakademiets Designskole

•    Aalborg Universitet, Institut for Arkitektur og Medieteknologi

•    Designskolen Kolding

•    Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, Grafisk Design og Interaktivt Design

•    IT-Universitetet i København, Digital Design og Kommunikation

•    Arkitektskolen Aarhus, Institut for Design

•    DTU, Design & Innovation

”Det har været et stort ønske fra min og juryens side at uddele en talentpris under Danish Design Award. Selvfølgelig har DDC skullet rette sin opmærksomhed mod virksomhedernes behov og mod den professionelle designbranche, men i juryen syntes vi ogsa°, at det var pa° tide, at man interesserede sig for de helt nye og uopdagede talenter. For DDC vil det ogsa° være en fordel, at man pa° den ma°de kommer i kontakt med et talent- og vækstlag, som tidligere ikke har haft den store tilknytning til designcentret,” siger juryformand Peter Bysted.

For DDC’s administrerende direktør, Nille Juul-Sørensen, lægger juryformandens holdning og etableringen af talentprisen sig tæt op ad den nye strategi for DDC, som offentliggøres samtidig med uddelingen af Danish Design Awards.

”Historisk set har det jo ikke været de unge nye, som stod først for, na°r virksomhederne skulle tilknytte designere. Det kan den medieomtale og den anerkendelse og respekt, som prisen kan give i miljøet, ma°ske rette lidt op pa°, sa° det bliver lettere for de unge at trænge igennem. For vi har virkelig nogle meget talentfulde, unge designere, som har kompetencerne, ambitionerne og drømmene til at føre den danske designarv videre og ud i nye eventyr,” siger Nille Juul-Sørensen, CEO, Dansk Design Center.

Læs mere om de nominerede talenter og se deres projekter pa° : ddc.dk/danishdesignaward2012/talent
Dette er en pressemeddelelse leveret af Via Ritzau.