Danmark møder Irland i playoffkamp om VM-billet
Danmark skal forbi Irland for at komme med til VM næste år. Foto: Paul Faith/AFP

Danmarks fodboldlandshold skal møde Irland i to playoffkampe om en plads ved VM i Rusland 2018.

Det blev udfaldet af tirsdagens lodtrækning, hvor fire seedede nationer heriblandt Danmark skulle parres med fire useedede nationer.

Danmark spiller den første kamp på hjemmebane 11. november og slutter på udebane tre dage senere. Begge kampe begynder klokken 20.45.

- Det bliver en hård kamp. Det bliver hyggeligt at se min gamle holdkammerat Martin O'Neill (Irlands træner, red.), men det bliver en hård kamp, siger landstræner Åge Hareide på herrelandsholdets facebookside.

- Nu må vi indstille os på dem, men også stole på os selv. Hvis vi spiller op til maksimalt niveau, har vi gode muligheder.

- Specielt når vi skal starte hjemme, er det vigtigt, at vi har et godt koncept, som vi også kan bruge på udebane i Dublin.

- I Parken må vi arbejde hårdt på at bryde dem ned. Vi skal vise publikum, at vi ofrer os i tacklingerne, i løbene og angribe med alt vi har, så vi har et godt udgangspunkt før returopgøret i Irland, tilføjer Hareide.

Ved lodtrækningen kunne Danmark også have trukket Sverige, Nordirland eller Grækenland, men den spanske fodboldlegende Fernando Hierro trak altså Irland op til Danmark.

Irland har haft Martin O'Neill som træner siden november 2013. Han råder over spillere som Shane Long (angriber, Southampton), David Meyler (midtbane, Hull City) og Robbie Brady (midtbane, Burnley)

Irland kom med til playoffrunden takket være en 1-0-udesejr i sidste spillerunde over Wales. Den betød, at Irland sneg sig videre som kvalifikationens næstdårligste toer. Serbien vandt gruppen.

Irland deltog senest ved VM i 2002.

De tre øvrige playoffkampe bliver møderne Nordirland-Schweiz, Kroatien-Grækenland og Sverige-Italien.

Der spilles to kampe i hver duel. Førstnævnte hold har hjemmebane i første kamp.

Danmark mødte senest Irland i en venskabskamp i Aarhus i 2007.

- Sidste gang var min debutkamp (på landsholdet). Jeg var skyld i halvandet mål, og vi tabte 0-4. Det er svært ikke at gøre det bedre, og jeg glæder mig til en lille revanche, siger landsholdsspiller William Kvist til TV2 News.

Han havde foretrukket at spille returkamp på hjemmebane.

- Det er det eneste, vi kan klage over. Jeg mener, at der er noget psykologisk godt over at starte ude og slutte af hjemme, men vi kommer til at møde en irsk mur på hjemmebane uanset hvad, vurderer FC København-spilleren.

/ritzau/