Danmark har tilgivet fodboldtossen
Her bliver fodboldtossen stoppet af blandt andre Michael Gravgaard i Parken i 2007. Foto: DRESLING JENS / POLFOTO
Det satte sindene i kog i 2007, da en dansk fodboldfan i en landskamp angreb dommeren, men små fem år efter er episoden tilgivet.

I dag klokken 10 får den såkaldte fodboldtosse sin dom i sagen fra 2007, hvor han i en kamp mod Sverige løb på banen og angreb dommeren.

Danmark blev taberdømt og måtte spille sine næste landskampe i Aarhus, men her små fem år efter har danskerne tilgivet den aggressive fodboldfan.

I en meningsmåling fortaget af Wilke for Newspaq svarer 50 procent af de adspurgte, at de har tilgivet fodboldtossen. 24 procent har endnu ikke kunnet slippe hans voldsomme fremfærd, mens 26 procent ikke kan tage stilling til spørgsmålet.

Formanden for de danske roligans glæder sig over, at danske fodboldfans nu er kommet videre.

"Tiden læger alle sår, og jeg synes, han har fået straf nok. Nu er der kogt suppe nok på den dumhed. Vi skal videre alle sammen, og han har ikke slået nogen ihjel, så jeg synes godt, at man kan tilgive manden," siger Claus Amondsen til Newspaq.

Dansk Boldspil-Union sagsøgte oprindeligt fodboldtossen for 1,7 millioner kroner i tabte entreindtægter. I 2009 blev baneløberen pålagt at betale 900.000 kroner, men da byretten også fandt, at sikkerheden i Parken havde været mangelfuld, valgte baneløberen, som også fik 20 dage i fængsel, at anke dommen.

Efterfølgende har DBU hævet deres erstatningskrav til 2,2 millioner kroner, og det beløb er ifølge danskerne for voldsomt.

Knap 42 procent af de adspurgte erklærer sig uenige eller helt uenige i, at fodboldtossen skal betale det store erstatningsbeløb.

DBU's generalsekretær Jim Stjerne Hansen har tidligere åbnet for, at parterne kan blive mødes om et forlig.

Undersøgelsen er gennemført via internettet repræsentativt fordelt blandt danskere over 18 år i perioden fra 29. november til 5. november 2011. Der er gennemført i alt 521 interview, hvilket giver en usikkerhed på 4,33 procent på totalen.

faktaboks

En dansk mand løb på banen og angreb dommeren den 2. juni 2007 mellem Danmark og Sverige. Overfaldet gjorde, at Danmark blev taberdømt, og dermed tabte kampen 3-0.
Har du tilgivet manden for angrebet mod dommeren?
Ja: 50,5%, Nej: 24,4%, Ved ikke: 25,1%

Manden har siddet 20 dage i fængsel for overfaldet, og DBU kræver nu 2,2 millioner kroner fra manden i tabte billetindtægter i Landsretten, fordi UEFA gav Danmark karantæne mod at spille de næste to kampe i Parken. Hvor enig er du i følgende udsagn: Jeg håber, at Landsretten dømmer manden til at betale pengene.
Helt enig: 13,8%
Enig: 13,7%
Hverken eller: 30,7%
Uenig: 23,3%
Helt uenig: 18,5%