Dagpenge-reform og broer: Det er de danske statsministre mest stolte af

Holdningsændringer, første kvindelige statsminister, brobyggeri, finanskrise og arbejdsløshed. Hver af de seneste fem statsministre havde i DR-serien "Statsministrene" noget at være stolte af.
Den siddende statsminister, Lars Løkke Rasmussen (V), fremhæver håndteringen af finanskrisen.
Den siddende statsminister, Lars Løkke Rasmussen (V), fremhæver håndteringen af finanskrisen. Foto: Rasmus Weng/DR/Type

I DR-serien "Statsministrene" blev de fem nulevende statsministre spurgt om, hvilken politisk beslutning de er mest stolt af, at have truffet som landets statsminister.

Og mens Helle Thorning-Schmidt (S) og Anders Fogh Rasmussen (V) fremhæver, at de henholdsvis er mest stolt af have været den første kvindelige statsminister, og at have gennemført holdningsændringer i det danske samfund, så var Poul Nyrup Rasmussen (S) mest stolt af at have forbedret landets økonomi og reduceret arbejdsløsheden betydeligt i sin periode som statsminister:

- Den politiske beslutning, som jeg er gladest for, har været, at det i min tid lykkedes at få nedbragt arbejdsløsheden, siger Poul Nyrup Rasmussen i programmet.

Poul Schlüter (K) fremhæver opførelsen af Storebæltsbroen og Øresundsbroen, som det han er mest glad for:

- Man ville måske forestille sig, at sådan noget ville blive finansieret over skatterne, så det var skatteyderne, der betalte. Men det var det ikke. Der fandt vi på, at vi kunne tage udenlandske lån til begge broer, siger Poul Schlüter.

Han tilføjer, at det på den måde er brugerne, som betaler de to broer.

Den siddende statsminister, Lars Løkke Rasmussen (V), fremhæver håndteringen af finanskrisen.

- Jeg er mest stolt af den måde, vi har håndteret finanskrisen på. Ved først at åbne op for sluserne med højere offentlige investeringer og større offentligt forbrug, og samtidig med strukturbeslutninger, dagpenge og efterløn sikre os, at regningen blev samlet op, siger Lars Løkke Rasmussen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.