Færre togafgange, strømafbrydelser, stearinlys og ingen vand i flere timer.
De ødelagte atomkraftværker i Japan betyder stor mangel på elektricitet i det højteknologiske land, og derfor har myndighederne ifølge nyhedsbureauet Kyodo advaret mod omfattende mørklægninger i hovedstaden Tokyo og omegn, hvor der bor over ti millioner mennesker.
Det mærker man allerede hjemme hos danskeren Alf Nielsen, der sammen med sin kæreste bor 35 km uden for Tokyo.
"Landet er blevet inddelt i områder, og så lukker man ned for strømmen i tre timer om dagen efter tur. Det betyder, at nogen ikke kan få vand, fordi pumpen til vandet ikke virker, så de samler vand i dunke og badekar. Og så gør man sig parat med stearinlys," fortæller han, der har boet i Japan i to år.
Samtidig aflyses en del togafgange for at spare på strømmen.
"Så en del kommer for sent på arbejde," som Alf Nielsen forklarer.
Det seneste døgn har de japanske myndigheder kæmper med at få kontrol over Fukushima-værkets ødelagte reaktorer, men endnu uden held.
Og måske er det frygten for en længerevarende strålerisiko og atomkatastrofe, der har fået japanerne til at fylde køkkenskabene op.
"I hvert fald er butikshylderne godt klinet for madvarer, selv herude vestpå. Alt hvad der hedder brød er væk, og 'hurtig mad' som kopnudler er hamstret, selv om der har været skilte med max tre per kunde," siger Alf Nielsen.
Selvom Alf Nielsen ikke er tryg ved situationen i Japan, så har han ingen planer om at pakke kufferten - endnu.
"Det, der bekymrer mig mest er, at den operation, de laver lige nu med at køle kraftværkerne med vandpumper, kalder eksperterne en last-ditch effort (et sidste desperat forsøg, red.). Hvis det ikke virker, så der sker en nedsmeltning og vinden vender, så skal vi være parat til at tage herfra," siger han.
Kampen for at holde reaktorerne nedkølet på atomkraftværket Fukushima har i dag taget livet af fem japanske medarbejdere, der angiveligt er omkommet pga. af stråling, skriver norsk TV 2.