Cosbys forsvar indkaldte kun ét vidne i sag om sexovergreb
Bill Cosby står anklaget for tre tilfælde af overgreb, der hver kan give op til ti års fængsel samt en bøde på 25.000 dollar. Foto: David Maialetti/AFP
Cosbys advokat forsøgte at fremstille Andrea Constand, der beskylder Cosby for sexovergreb, som en løgner.

Bill Cosbys forsvarsadvokater indkaldte kun et enkelt vidne i retssagen mod den amerikanske komiker og skuespiller mandag. Selv havde den 79-årige Cosby på forhånd afstået fra at vidne.

Forsvarer Brian McMonagle forsøgte at fremstille Andrea Constand, som ifølge anklageskriftet blev bedøvet og seksuelt misbrugt af Cosby, som en løgner.

Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Advokaten henviste blandt andet til, at Constand har sagt, at hun afbrød al kontakt med Cosby efter det påståede overgreb i 2004, men at hun i de to efterfølgende måneder ringede til ham flere end 50 gange.

Forsvareren hævdede også, at 44-årige Andrea Constand havde givet urigtige datoer, for hvornår det påståede overgreb fandt sted.

Da Brian McMonagle under mandagens retsmøde påstod, at Cosby og Constand blot var elskere, som nød romantiske øjeblikke, greb anklagemyndigheden ind:

- At bedøve nogen og sætte dem i en situation, hvor du kan gøre med dem, hvad du vil, er ikke romantisk. Det er kriminelt, sagde anklager Kevin Steele.

Bill Cosby står anklaget for tre tilfælde af overgreb, der hver kan give op til ti års fængsel samt en bøde på 25.000 dollar.

Anklagemyndigheden har i løbet af retssagen, der begyndte i sidste uge, indkaldt 13 kvinder til at vidne mod Cosby. Det er sket i et forsøg på at vise, at Cosbys adfærd er en del af et mønster.

Bliver Bill Cosby fundet skyldig, risikerer han at skulle tilbringe resten af livet i fængsel.

Cosbys forsvarere har forsøgt at argumentere for, at den aldrende skuespiller er næsten blind, og at han derfor ikke kan retsforfølges.

Flere end 50 kvinder er de seneste år stået frem med anklager mod Cosby om seksuelle overgreb.

Andrea Constand-sagen er dog den eneste, der er endt i retten, da de andre er juridisk forældede.

Natten til tirsdag dansk tid skriver nyhedsbureauet AP på Twitter, at de 12 nævninge i sagen - syv mænd og fem kvinder - har afsluttet den første dag med votering uden at nå frem til en afgørelse.

/ritzau/