Clinton kræver straf til tissende soldater
Hillary Clinton fordømmer amerikanske soldaters skændende handling. Foto: Andrew Rush/AP / POLFOTO
Det er forkasteligt, at amerikanske soldater tilsyneladende tisser på døde talibankrigere, siger amerikanske politikere.

Den amerikanske udenrigsminister, Hillary Clinton, kræver, at de soldater, der har skændet talibanske soldaters lig, bliver straffet.

En youtube-video, som har vakt forargelse både i USA og Afghanistan, viser fire soldater tisse på en gruppe dræbte oprørere i Afghanistan.

Nu er to af de fire blevet identificeret, og Hillary Clinton kræver, at de bliver holdt ansvarlige for deres handlinger, skriver BBC.

"Det er absolut uforeneligt med amerikanske værdier og opførsel, som vi forventer militærpersonalet overholder," siger Hillary Clinton i et interview.

Den amerikanske forsvarsminister, Leon Panetta, har erklæret, at der vil ske en tilbundsgående undersøgelse af episoden, som han finder "forkastelig."

Ifølge Genevékonventionen er det forbudt at skænde krigsfjendens lig, og såvel Nato-ledere som Afghanistans præsident, Hamid Karzai, har fordømt handlingen.

En talsmand for Taliban beskriver videoen som skammelig og inhuman, men lægger vægt på, at den ikke vil komme i vejen for forsøget på at finde en fredsaftale.

Kilde: BBC