Chris Froome frygter brutal VM-enkeltstart
Afslutningen på herrernes VM-enkeltstart er hård, og Chris Froome er i tvivl om taktikken.

Onsdag lægger norske Bergen asfalt til herrernes VM-enkeltstart, og en af medaljekandidaterne, Chris Froome (Sky), fik lidt af et chok, da han kom til Norge og fik kigget nærmere på ruten.

De sidste 3,5 af de 31 kilometer har en gennemsnitlig stigningsprocent på ni, og dermed bliver de tungeste folk automatisk sorteret fra som medaljekandidater.

- Den (ruten, red.) er brutal. Jeg har ikke set noget lignende i forhold til enkeltstarter. Valget af udstyr bliver afgørende, siger Froome til norsk TV 2.

Den vilde afslutning har fået arrangørerne til at lave en slags holdeplads ved foden af stigningen, hvor rytterne kan skifte enkeltstartscyklen ud med en almindelig cykel.

Det vil mange formentlig benytte sig af, men Chris Froome er i tvivl om, hvad han vil gøre med både udstyr og taktik.

- Jeg aner det ikke. Det var første gang, jeg kørte på den, så jeg må træffe en beslutning i løbet af de næste 24 timer, lyder det fra vinderen af årets Tour de France og Vuelta a España.

Ud over Froome er hollænderen Tom Dumoulin (Sunweb), vinderen af årets Giro d'Italia, nævnt blandt favoritterne til sejren.

Chris Froome tør dog ikke at hæve forventningerne til sig selv for meget.

- Jeg er her efter en lang sæson med Touren og Vueltaen i benene. Jeg har ikke trænet specifikt til enkeltstarten, og jeg kører mod nogle rigtig gode enkeltstartsryttere, siger briten.

- Kan jeg vinde, vil det være en fantastisk afslutning på en allerede fantastisk sæson.

Den forsvarende verdensmester, Tony Martin (Katusha), har snakket sig helt ud af favoritfeltet.

Han har i utvetydige vendinger givet til kende, at han på ingen måde er glad for ruten og den hårde afslutning, som ikke passer ham ret godt.

/ritzau/