Siden sidste efterår har Carsten ventet på en erstatning, som han har fået tilkendt, fordi han har tabt 75 procent af sin erhvervsevne på grund af krigstraumer.
Erstatningen lyder på knap to millioner kroner.
Men den tidligere FN-soldat har endnu ikke set noget til pengene, fordi en EU-dom har fået Arbejdsskadestyrelses sagsbehandling til at gå i stå.
LÆS OGSÅ: "Du er nu nummer..." Mænd må vente på erstatning
- Ventetiden er ulidelig, siger den 43-årige Balkan-veteran.
Og i Carstens tilfælde betyder det noget, om ventetiden er en måned eller et år.
- Jeg vil bare gerne betale min gæld af, så jeg kan leve et nogenlunde normalt liv, siger veteranen, der ikke vil have sit efternavn i avisen, fordi han frygter, at det kan skade hans sag.
Carsten ringer tit til Arbejdsskadestyrelsen for at få at vide, hvor lang tid han skal vente.
- Først fik jeg at vide, at jeg ville få min erstatning udbetalt den 1. december sidste år. Nu får jeg at vide, at jeg måske må vente til den 1. maj i år, siger han.
"Det pisser mig af"
Årsagen til, at Carsten ikke står med de to millioner i hånden, er altså en EU-dom.
LÆS OGSÅ: Kvinder får større erstatning end mænd efter arbejdsskader
Dommen, der faldt i september sidste år, siger, at kvinder og mænd skal have det samme i erstatning, hvis de har tabt over halvdelen af deres erhvervsevne. I dag er det sådan, at kvinder får lidt mere end mænd, fordi deres dødelighed før pensionsalderen er lavere.
Onsdag lovede beskæftigelsesminister Henrik Dam Kristensen (S), at regnereglerne vil blive lavet om fra marts og frem.
Han vil dog ikke sige noget om, hvad der skal ske i sager som Carstens.
- Hvilken konsekvens, dommen får for de sager, der allerede er afgjort, er Kammeradvokaten nu i samråd med Beskæftigelsesministeriet i gang med at undersøge, skriver ministeren i et skriftligt svar til Avisen.dk.
Balkan-veteranen har ikke meget til overs for det svar.
- Det pisser mig. Ventetiden forværrer min stress. Jeg bliver mere aggressiv, og jeg drikker mere, siger Carsten.
Over 300 timers psykologhjælp
Carstens diagnose blev stillet, efter at han vågnede op ved siden af sin kæreste, mens han tog kvælertag på hende. Han havde haft en mareridt om en serber, der ville skyde ham, hvilket altså gik ud over kæresten, fordi hun lå i samme seng.
LÆS OGSÅ: Joachim B. kræver ekstra penge til forslåede mænd
Siden har han gået til psykolog i over 300 timer. Han får også medicin for at dæmpe symptomerne.
- Mine flashbacks fra Kroatien forsvinder nok aldrig, men et punktum i min sag vil betyde, at jeg har mindst en ting mindre at spekulere på. Lige nu er det som om, at jeg har vundet en stor lottogevinst, som Danske Spil ikke vil udbetale, siger Carsten.
Beskæftigelsesminister Henrik Dam Kristensen (S) har torsdag meldt ud, at mænd og kvinder med alvorlige arbejdsskader ikke vil blive forskelsbehandlet fra marts og frem.
Danmark vil med andre ord rette ind efter en EU-dom, der faldt i september sidste år.
Ændringen vil få betydning for de cirka 3.000 danskere, der hvert år får udbetalt en engangserstatning. Merudgiften vil blive cirka fem millioner kroner årligt.
Hvad der skal ske med de afgørelser, der er sendt ud siden september, vil Kammeradvokaten og Beskæftigelsesministeriet nu undersøge.
Kilde: Beskæftigelsesministeriet