Carina var SF-genbrug
"Situationen var anderledes dengang," siger siger Özlem Cekic til Jyllands-Posten i dag, hvor det står klart, Carina er blevet brugt før. Foto: Per Folkver
For fire år siden brugte SF også kontanthjælpsmodtageren Carina i en debat om fattigdom. Venstre undrer sig.

Kontanthjælpsmodtagere Carina blev den nok mest kendte dansker på offentlig ydelse i 2011, da SF brugte hende som eksempel på, hvornår man er fattig.

Det skabte massiv debat, da mange slet ikke mente, at hun reelt var fattig, fordi hun havde mere end 5.000 kr. til rådighed om måneden, efter at de faste udgifter var betalt. Noget SF's socialordfører Özlem Cekic efterfølgende kaldte en "fodfejl".

Nu viser det sig så, at SF tidligere har brugt Carina i fattigdomsdebatten.

Tilbage i 2008 brugte SF hende nemlig som eksempel i to aviser. Men det var noget andet, lyder det fra SF.

"Situationen var anderledes dengang, og hun havde ikke råd til at betale sin husleje. Jeg vil ikke kommentere det yderligere," siger Özlem Cekic til Jyllands-Posten.

Sagen får Venstres politiske ordfører, Ellen Trane Nørby, til at undre sig. I 2008 kommenterede hun også på Carina, som Nørby afviste var fattig.

"Det understreger bare, at SF og Özlem reelt mente og mener, at man er fattig, når man har et rådighedsbeløb som Carina. Der var altså ikke tale om en smutter," siger hun til Jyllands-Posten i dag.