Brev til 56.000 studerende: Tag en uddannelse
Selv om de unge knokler i gymnasiet, er der stadig titusindvis, der går i stå bagefter. Foto: Colourbox
Færre unge end de senere år har brug for en opsang fra undervisningsministeren.

Kom så i sving.

Nogenlunde sådan lyder budskabet i et brev, som 56.000 unge i disse dage modtager fra undervisningsministeren, skriver metroXpress.

38 pct. af de unge, der har taget en gymnasial uddannelse inden for de sidste fire år, er nemlig ikke kommet i gang med en uddannelse endnu.

Det er dog færre unge end både sidste års 41 pct. og de 44 pct. fra 2010, hvilket glæder undervisningsminister Morten Østergaard (R).

"Det er meget positivt, at flere tager en videregående uddannelse, for alle prognoser viser, at der bliver overskud af ukvalificeret arbejdskraft og mangel på kvalificeret. Vejen til fremtidens arbejdsmarked er brolagt med uddannelse, og jeg er glad for, at de unge har fanget det budskab," siger Morten Østergaard til metroXpress.

På trods af at flere unge mænd er kommet i gang med en uddannelse de senere år, halter de stadig efter kvinderne. Det indikerer, at der er behov for en reform af uddannelsessystemet, mener lektor Camilla Hutters fra Center for Ungdomsforskning, Aarhus Universitet.

"Der bliver nødt til at være flere optagelsesveje, så uddannelserne også tiltaler drenge med behov for erhvervserfaring. På uddannelserne er det vigtigt at have mere lærerkontakt og at kunne kombinere studier med egne projekter og arbejde. Uddannelserne skal være mere fleksible, hvis drengene skal med," siger Camilla Hutters til metroXpress.

Kilde: metroXpress